Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi hangcucc szaki?

Kocsi hangcucc szaki?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérdésem a következő lenne. Még régebben hallottam olyat ,hogy az kocsiban az erősítő vagy csak olyan lehet amire csak kizárólag a Láda megy rá vagy kizárólag a Hangszórók. Ez igaz lenne? Van ládám és erősítőm és a láda van csak rákötve. Mondták ,hogy ha a hangszórókat rákötném akkor az erősítővel sokkal szebben szolnának és még lehetséges ,hogy hangosabbra vételnél a hangszórók sem kezdenének el recsegni. Az első ajtókban lévő hangszóróim 50% hangerő felett már eléggé csúnyák és cseréném őket.
2019. júl. 18. 14:19
 1/7 Morzsi007 ***** válasza:
Hogy 50% hangerőnél rosszúl szólnak, nem biztos, hogy a hangszóró hibája. Lehet az erősítő kicsi és az torzít. vagy nem jól vannak összekötve a hangszórók.
2019. júl. 18. 14:24
 2/7 Morzsi007 ***** válasza:
Ezt én anno két erősítővel oldottam meg. Egyik hajtotta a mélyládát, a másik meg az összes többi hangszórót. Úgy emlékszem, mikor a mély láda erősítőjére kötöttem a hangszórókat is, nem szólt akkorát, nem volt egy nagy teljesítményű erőködő azért tettem be egy másikat is.
2019. júl. 18. 14:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy erősítő elég. Persze sok mindentol függ de normális zenehallgatásra elég egy darab jó minőségű 4 csatornás erősítő .

A hangszóró recsegese a vacak beszerelés , erősítő turterhelese vagy a hangszóró tulterhelese

2019. júl. 18. 14:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Van olyan erősítő ami csak a ládára alkalmas, és van olyan ami csak a hangszórókra. Viszont léteznek olyanok amik mindkettőre jók, persze mindent a megfelelő helyre kell kötni hozzá. A másik meg az hogy ha a hangszóró recseg a fejegység miatt akkor valószínűleg a fejegység nagyobb teljesítményt ad le mint amekkorát a hangszórók képesek magukból kipréselni és ezért recseg a cucc. Ha a hangszórót rákötöd egy erre alkalmas erősítőre ami teljesítmény szerint megegyezik a hangszórókéval akkor szépen fog az szólni az tény. Viszont ha az erősítő még erősebb mint a fejegység és a hangszórók túl gyengék neki akkor is fog torzítani, recsegni stb... és egy idő után ki is nyírod vele a hangszóróidat és már alapjáraton is szar lesz. De lehet egyébként ez a jelenség egy olcsóbb fejegység hibája is, nyilván ha akasztasz rá egy normális erősítőt akkor a gagyi fejegység nem lesz rossz így, de ez pénzkidobás én szerintem, plusz az autónak rosszabb esz mert több fogyasztó lesz rajta és télen kis távokon kb semmit nem fog normálisan tölteni a generátorod mert a fogyasztókat kell elsősorban ellátnia. De ha gyenge autó akkud van akkor az hamar elpusztulhat ennyi terheléstől hosszútávon. Sajnos én ezt megtapasztaltam már, ugye lelkes voltam régen, tapasztalatlan felelőtlenül tettem bele jó erősítőt,. fejegységet mélyládát, üvöltött a zene közben mentem 10 km-ert és bizony 1 órával később már be sem indult az autó annyira leszívta az akkut. Aztán közel 3 éves akkut meg is öltem ezzel teljesen.
2019. júl. 18. 14:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Juj akkor gyorsan : Erősítő egy Renegade 1500 W, a láda egy Alpine 800 as. Fejegység valami JVC. Tehát a hagnszórókkal van a baj .
2019. júl. 18. 15:27
 6/7 Morzsi007 ***** válasza:
Milyen hangszórók vannak az autóban ?
2019. júl. 19. 07:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Gyári régi Sony .
2019. júl. 20. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!