Melyik a legjobb kombájn és traktor fajta szerintetek?
Fendt, John Deere, Kubota, Lamborghini, Zetor, Claas, Fortschritt, New Holland, vagy más?
+ kérdés: melyik a legnagyobb méretre?
10-es: és mit gondolsz a Fendt kombájnjáról, a 9T-ről? youtube-n csak jót mondanak róla:
https://www.youtube.com/watch?v=Q1erpYlgsSE
+++amit említettem, a Tribine kombájn, ami az eddigi legnagyobb, és el tud hajlani középett, arról mit gondolsz?
Legjobb traktor a Fendt. Az egyedi vario váltó miatt is.
Utána tenném a JD, Valtra traktorokat.
Kombájnba szerintem a legjobb Magyarországon a nagyobb Claas Lexionok meg a nagy JD kombájnok.
Traktorban a legnagyobb kerekes és nem derékbacsukló a Fendt 1050.
Legnagyobb derékbacsuklós a John Deere 9620R.
Nagy kombájn a Legnagyobb Fendt Ideal vagy Claas Lexion vagy Legnagyobb Jd.
Traktorba
Persze lehet, hogy van nagyobb pl. Big Bud , de az újabb elterjedtebb modelleket számítsuk.
Magyarországon azért nincsenek akkora traktorok és kombájnok. Eleve kissebbek a területek. Meg az úton való vonuláskor is el kell férnie a munkagépnek.
Olyan 250 lóerős gépek és középméretű kombájnok 6méteres asztallal elég.
Pl az én költségvetésemhez mérten a Fiatagri 180/90 a legjobb. Nem mai gép, de mai napig teszi a dolgát. Vennék nagyobbat, erősebbet, de nincs annyi földem, hogy megérné beruházni egy John Deere gépre. Vontatni meg egy régi kocka Lamborgini-m van. Arra az tökéletes. Teherautónak a mai napig apám 4 hengeres hosszúplatós IFA-ja van, a pótkocsijával. Arra hogy elvigyem a léalmát a 28 km-re lévő feldolgozóba ahova levagyok szerződve, arra tökéletes az IFA. Van egy régi MTZ is ami villával van felszerelve pakolni a bigpack zsákokat. De az csak a gyümölcsösben van, onnan 10 éve nem mozdult ki. Sok a baj vele, de a villázást megtudom oldani vele, így még marad az állományba.
Am én mezőgazdasági munkára John Deere-t, vontatni Lamborghinit vennék, pakolni meg a Lambo kapna egy orr villát.
Mielőtt bedőlnél a sok buta emberbek nincsen igaza senkinek.
Ezek között nincs olyan különbség.
Nagy ostobaságot írt az eggyik kommentelő;milyen 90% csak claas kombájn??
Ne dőlj be a marhaságoknak.
A két márka a john deere és a claas fej fej mellett van kombájnból.
Traktorból egyértelműen john deere vezet illetve mtz a kissebb gazdálkodóknál.
Kombájnból a Claas Lexionok mennek a legtöbb helyen.
Nagyobb céfeknél John Deere traktorok és vagy Fend -ek vannak.
Legnagyobbak Fendt 1050, Jd 9620Rx, Versatile, New holland T9, Kirovets K744.
Ezekből sok nincs, nehéz velük menni a keskeny utakon, plusz kevés akkora gazdaság van ahol ez indokolt.
Pl. 2 nagy gép árából 5 db 300 lóerős is megvan és rugalmasabb a művelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!