Melyik a legjobb kombájn és traktor fajta szerintetek?
Fendt, John Deere, Kubota, Lamborghini, Zetor, Claas, Fortschritt, New Holland, vagy más?
+ kérdés: melyik a legnagyobb méretre?
újakból a new hollandot szokták használni a "szegényebb" réteg, de még a john deere is elterjedt a hazánkban.
régebbiekből a dutrat és a mtz-t szokták kiemelni
és ez volt a legnagyobb amit eddig láttam
Nem igen van ezekben sem hogy a legjobb, pont úgy mint az autóknál.
Az egyik ezért jó , a másik meg azért.
Már csak abból induljunk ki hogy ha lenne LEGJOBB, akkor a többit nem venné meg senki.
Mármint mire a legjobb?
Látszik, hogy nem vagy paraszt, mert nem tudod, hogy rengeteg dologra használják, emiatt több különböző, gyakran ellentétes igénynek kellene megfelelnie. Ezért amiben az egyik kiváló, az a másik feladatra felejtős...
1#-es!
Azt szidod, aki neked enni ad?
"Már csak abból induljunk ki hogy ha lenne LEGJOBB, akkor a többit nem venné meg senki."
Ez nem teljesen így van. Traktornál is az ár miatt nem vesznek az emberek John Deere-t.
Egyébként kombájnoknál a Claas vezet toronymagasan, ez elég egyértelmű. Ha az elmúlt hetekben szétnéztél a búzatáblákon, 90%-a a kombájnoknak Claas, és nem azért, mert csak erre van pénz, hanem mert a legmegbízhatóbb, nagyon strapabíró gép. De persze a John Deere kombájnok is bírják azért a strapát.
Traktoroknál a Claas már messze nem ennyire jó. Itt a John Deere-re esküszik a legtöbb gazda, és nem véletlen: csúcstechnika, de egyben megbízható, jól variálható és nagyon átgondolt gépek. Mivel rendkivül széles a termékpalettája a márkának, minden kompatibilis mindennel, ez is fontos szempont, a szervízháttér is nagyon jó. Nagyon nagy hátrány a nagyon magas vételára, illetve nagyon sok gazda panaszkodik a fogyasztásra: a John Deere motorok megbízhatóak és erősek, de nagyon iszákosak is.
A traktorok Mercedesének említett Fendt pedig abszolút presztízsgép a földeken is. Nekem is személyes kedvencem a Fendt márka, de érthető, ha van aki leszólja: csillagászati a vételára, és tényleg annyi kütyü van benne, mint egy űrhajóban, és ha valami elromlik, akkor az a gép lehet hónapokig állni fog. De kényelemben, funckiókban, erőben is, és ergonómiában a Fendt a király. Mondjuk annyi pénzért lehet is. A németek egyébként rendkivül büszkék erre a márkára, személyesen tapasztaltam.
A New Holland is megérdemel pár szót: ár-érték arányban nagyon jó gépek, és szépek is, vannak gazdák akik erre esküsznek, de mégtöbben szidják a márkát, mint a bokrot, vannak nagyon gagyi megoldások benne, műszakilag is.
Lamborghini: nagyon menő kinézet, meg persze sokatmondó a név, a sportkocsi márka miatt. Valójában csak egy egyszerű Deutz traktor, ami egyébként nem rossz, csak ergonómiában, kifinomultságban nem hasonlítható a fenti márkákhoz.
Jó hát hasra ütöttem azzal a 90%-al, de nagyon sok a Claas kombájn, és nem csak Magyarországon.
Traktorokból a nagy gazdaságokat figyelembe véve tuti John Deere-ből van a legtöbb, szerintem a traktorpark 50%-a JD, a másik 50% az összes többi márka. Viszont a kisebb és kicsi gazdaságok érthető okokból régi, illetve új Belarusokkal dolgoznak, de elterjedt a Zetor is, illetve sokan dolgoznak 25-30+ éves nyugati gépekkel, pl ebben is jó a JD, mert igencsak tartós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!