Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nehéz lesz vezetni egy régi...

Nehéz lesz vezetni egy régi autó után vezetni egy modernebbet? 99es polo után egy 2010es audit fogok vezetni.

Figyelt kérdés
Ugyanígy benzines, de gondolom nem kell annyira nyomni a gázt és a féket. Szervos is, a régi nem volt az. Másfél órás utam lesz vele, elején kevés városi vezetés, majd autópálya, aztán kevés város ismét.
2019. júl. 11. 05:49
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Kormányt könnyű tekerni és a fék, gáz is másabb.
2019. júl. 11. 21:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Második generációs benzines 1.6-os A3-asból szerintem nem volt 140 lóerős. Tudtommal csak a hagyományos szívó 102 lóerős, meg a közvetlen befecskendezéses FSI volt 115 lóval.

De ez csak részletkérdés, meg az sincs kizárva, hogy tévedek...

De lottóznom kéne! Pont ez írtam. :D Egy 102-115Le-s A3 nem egy rettenet, amitől parázni kéne. Teljesen átlagos. Sőt inkább kisebb autónak számít, a feltöltött motorok korában teljesítményben is inkább 120-150 lóerő az átlag ma már.

Nyilván minden autót kicsit más vezetni. A szervo az elég nagy különbség, valamint csak van bő egy értized a két autó között! Az autoiparban talán a legdinamikusabb fejlődés pont ebben az időszakban volt: 90-es évek vége, 2000-es évek eleje. Ekkor jött be a legtöbb újítás, kényelmi extra. Később már lassult a fejlődés. Pl nekem van egy 2005-ös és egy 2018-as autóm is. Az újabb nem űrhajó a régebbihez képest, pedig ezek között is van elég nagy korkülönbség. Tudásra hasonló a kettő, csak teljesítményben nyújt többet az új hasonló fogyasztás mellett és persze az Euro normákban van különbség. (Igaz a 2005-ös nagyon nem alapfelszereltség.) Sőt azt mondom a régebbit jobban szeretem vezetni. A fék-kuplung valahogy finomabban adagolhat, fogáspont is alacsonyabban van. Persze itt már mind a kettő szervós. Sőt a régiben sebességfüggő szervó van, az újban csak fix. Ezek apróságok, de mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kicsit más a vezetésük. Bocs a kitérőért...

2019. júl. 12. 08:30
 13/13 A kérdező kommentje:
Kormány már vezetés közben másabb. Valaki azt mondta, hogy menet közben nem lehet észrevenni a szervot, hogy van e vagy nincs. Szerintem érezhető a különbség.
2019. júl. 15. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!