S O S! Legyetek szívesek nekem elmondani hogy a forgalmi vizsga előtt a fényjelző berendezéseknél miket kell ellenőriznem?
Ha jól tudom: Helyzetjelző , tompított , irányjelző , tolatólámpa?
18/L
Az összes "fényjelző berendezést" leellenőrizheted.
A legfontosabbak: első/hátsó helyzetjelző, tompított fényszóró, távolsági fényszóró, féklámpa, tolatólámpa, jobb/bal index, elakadásjelző.
Tehát, ha kérik, kiszállsz, felkapcsolod a helyzetjelzőt, megnézed elől kettőt, hátra mégy, ott is a kettőt meg a rendszámtábla világítást, majd felkapcsolod a tompítottat, megnézed, majd a refit, de kezdhetsz az irányjelzővel, arra figyelj, ne a vészvillogót kapcsold hanem az index kart, balra--- megnézed oks, akkor jobb---megnézed, oks. Azért a kart kell, mert lehet érintkezési hibája és a vészvillogónál ez nem tűnik fel.
Érdekesség, a magyar kresz egy esetben említi a vészvillogót, azon kívül nem. Mégpedig ha busz mindkét irányjelzőjét együttesen működteti, az azt jelenti, hogy felügyelet nélküli gyermekek le illetve fel stállítását végzni, ilyenkor kikerűlni, nem szabad a járművet.
Igen, kvázi a vészvillogót nem ismeri a magyar kresz. Ezt D jogsin tanultam tegnap.
21/F
2-es nincs igazad, vagy csak kicsit. Amiről beszélni akarsz az az iskola busz, de a hátul kint kell lennie egy narancssárga táblának amin gyerekek rohangálnak, és pluszba ha megy az elakadás jelző akkor nem lehet kikerülni az álló buszt.
Mondjuk ezeknek semmi köze a napi első elinduláshoz
"Igen, kvázi a vészvillogót nem ismeri a magyar kresz."
Nem igaz.
"56. § (7) Az úttesten levő elromlott járművet az elakadást jelző háromszögön kívül meg szabad jelölni mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével vagy villogó narancssárga fényjelzést adó elakadást jelző lámpával."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!