Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan regisztrálható egy...

Hogyan regisztrálható egy 125ccm motor Angliában?

Figyelt kérdés

Magyarországon vásároltam pár évvel ezelőtt, egy 125ccm rendszámos motort, amit Angliába költözés után szinten em is használtam, így jött az ötlet hogy kihozatom. Voltam bennt az okmányirodában ahol azt mondták, hogy a hivatalos menete ennek, hogy átmenetielg kivonatom a forgalombül, és leadom a rendszámtáblát. Ez meg is történt, vissza kaptam a jármű törzskönyvet, forgalmit átlyukasztva de többet nem tudtak segíteni, hogy most merre.

A motort a tegnapi napon kiszállították hozzám, de nincs randszámom így használni sem tudom. Hogyan helyezhető itt forgalomba? Itt a motor összes papírja, adásvételi,törzskönyv,forgalmi,biztosítás,eredet vizsga stb.. Amit még otthon kaptam a motor vásárlásakor.

Kérem olyan szóljon hozzá aki lépésekben letudja írni nekem, pontokba szedve, hogy mi a teendő. Próbáltam utána olvasni, tanácsot kérni de mindenhol mást mondtak/ írtak. Ha jól gondolom első körben a HMRC-nek kell a járművet bejelentenem. De ebben sem vagyok biztos.

2019. júl. 3. 14:16
 1/5 Beviz Elek ***** válasza:
2019. júl. 3. 16:14
 2/5 A kérdező kommentje:
"Kérem olyan szóljon hozzá aki lépésekben letudja írni nekem, pontokba szedve, hogy mi a teendő. " Nem linkeket várok, de köszönöm!
2019. júl. 3. 16:24
 3/5 Beviz Elek ***** válasza:

De ott van a linkben pontba szedve hogy mit kell csinálni, miért jó ha ctrl+c ctrl+v-vel bemásolom egybe?

Ha nem tudsz angolul akkor mond azt hogy fordítsam le, de tényleg nem értem hogy most mi a problémád.

How to import a vehicle

You must complete certain steps as soon as you bring a vehicle into the UK permanently.

You can pay an importer or shipping company to do them for you.

Tell HM Revenue and Customs (HMRC) within 14 days that the vehicle has arrived in the UK.

Pay VAT and duty if HMRC tells you to.

Get vehicle approval to show your vehicle meets safety and environmental standards.

Register and tax the vehicle with DVLA - they’ll give you a registration number so you can get number plates made up.

You must also insure your vehicle before you drive it on UK roads.

You can be prosecuted if you use your vehicle on a public road before you complete these steps, unless you’re driving it to a pre-booked MOT or vehicle approval test.

Így jobb?

2019. júl. 3. 16:53
 4/5 A kérdező kommentje:
A forgalmit és a törzskönyvet hol és mikor adhatom le? A motoron kikell cserélnem a lámpát és a km órát?
2019. júl. 3. 16:58
 5/5 Beviz Elek ***** válasza:

A forgalmit és a törzskönyvet a kitöltött adatlappal és egyéb dokumentumokkal együtt tudod elküldeni (személyazonosság igazolás, lakcímigazolás, motorra MOT, kitöltött regisztrációs papír, 65 fontos postal order)

Egy sima MOT-n kívül senki más nem fogja élőben látni a motorodat, tehát a lényeg hogy azon menjen át. Valaki szerint kell lámpacsere, valaki szerint elég a módosító matrica (én cseréltem), valaki szerint kell mph-s óra és valaki szerint nem (én raktam a kocsiba).

A legegyszerűbb és legbiztosabb ha elsétálsz egy közeli szervízbe ahol csinálnak motorra MOT-t és megkérdezed, ide az ír aki akar és sosem tudhatod hogy milyen forrásból van az információja. Én regisztrálás előtt valahol olvastam hogy kell, felkészítve vittem a kocsit MOT-ra, nem tudom hogy enélkül sikerült volna-e.

2019. júl. 3. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!