Motorválasztáshoz javaslatok?
20 éves vagyok, és elhatározta, hogy szeretnék motorozni. Szerintetek melyik a jobb opció: a tavasszal letenni az A2-es jogsit, és venni egy kisebb motort (pl.: KTM Duke 390, Kawasaki Z400, ...), és pár év múlva korlátlan motor; vagy várni 4 évet és A-t letenni, és egy nagy, de kezelhető motort venni (Kawasaki Z650, KTM Duke 790,Yamaha MT07 ,...). Mindenféleképpen új motorban gondolkozok, és pénzügyileg az tűnne jobb ötletnek, hogy várjak a nagy motorra, mert 4 év alatt biztosan félre tudok annyit tenni, hogy ne kelljen külső segítség.
Köszi előre is a válaszokat
Nem könnyű dolog.
4év mulva nagyobb motor azonban 4év kihagyás.
gyanítom nem fogod bírni hogy csak nézd a motorokat.
újat azonban én nem vennék mert drágák, még az ilyen kicsik is mint a ktm390 vagy z400, aztán kérdés 4év elteltével mennyiért vennék meg.
Inkább vennék egy olyan idősebb motort erre a 4 évre ami már nem sokat veszít az árából.
Ez már a sokadik kérdés, ahol dirtboy is válaszol és teljesen egyet értek vele most is.
Én is 20 évesen kezdtem el, most lettem 25, 23 éves koromban csináltam meg az A-t.
Szerintem így jobb volt, 24 éves koromra ugyanúgy megvolt az A, de cserébe 30 ezer km tapasztalat is, itthon, külföldön, terepen, utassal, anélkül, autópályán és városban. Szerintem motorozást sose lehet 100%-osan "megtanulni", emiatt minél korábban kezded, annál magasabb szintre tudsz kerülni.
Én sem ajánlom, hogy egyből új motort vegyél, fel fogod dönteni, el fogsz vele esni, ez szinte boritékolható. Hidd el, sokkal kevésbé zavar, ha egy használt, 500 ezer forintos motorra szerzel egy karcot a másik 30 mellé, mintha egy vadi új Duke-nak az oldalát csiszolod meg.
Én a helyedben A2-t csinálnék, vennék valami 250-400 köbcentis motort, majd azt nyúznám mindenhol, amíg nincs meg a 2 év, utána mehet az A és egy új motor, ha ez a vágyad és megengedheted magadnak.
Sok szempontból 250 köbcenti az ideális motor kezdőknek, véleményem szerint. Ha érdekel, kifejtem, miért. Elég sok a szempont.
Mit értesz külső segítség alatt? Remélem nem hitel, nem érdemes hitelt felvenni motorvásárlás miatt.
Amiket írtál, "Kawasaki Z650, KTM Duke 790,Yamaha MT07" mind-mind jó motor, de nem ajánlom első motornak, a KTM 100 LE fölött van, ha tippelnem kéne, elég agresszív a gázadagolás is. A jelenlegi motorom 86 LE, 900 cc és bőven elég mindenhova. Kezdőként a 105 LE nagyon sok, még akkor is, ha alacsony fordulaton kezelhető, nem túl erős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!