Van itt olyan, aki gyakorikerdesek utan vett autot, tehat feltette a kerdest, es itteni javaslatok segitettek?
Ha igen akkor
Milyen auto lett ?
Meg-e banta ?
... stb minden erdekel
Ha itt felteszel egy kérdést egy bizonyos autóról, arról fogsz kapni pozitív és negatív válaszokat is. Egyértelmű válaszok nem lesznek. Német, japán, francia, olasz autók: Mindegyikről lehet pro-kontra érveket hozni, hogy miért jó, vagy miért rossz. Olyan autó nem lesz, amely mindenkinek tetszik, vagy mindenben tökéletes, főleg, ha használt autóról van szó.
A vélemények max. abban segítenek, hogy megtudd az adott autó típushibáit, vagy hogy mire kell oda figyelni vásárlás előtt. Hiába mondanak itt egy adott márkát és típust, abból a piacon fogsz találni jó állapotút, és rossz állapotút is. Ez elsősorban rajtad múlik. Te fogod megvenni, és Neked kell ellenőrizni az autó állapotát.
A szépség, a vezetési élmény szubjektív dolog, tehát az egyénből, annak tudatából és érzéseiből kiinduló dolog. Ezért minden embernek más a szép, és más a jó.
Egy oldalról megközelíteni egy "problémát" sohasem kifizetődő!!!
Emiatt sok mindent figyelembe kellene venni:
0: használtautón a keretösszeged +-40% nézegetsz általánosan --> meglesz ami tetszik
1: milyen körülmények között fogod használni, és mekkora távokon -->Diesel vs. Benzin
2: Milyen méretetekkel legyen megáldva: coupe, 3 ajtós, szedán, 5 ajtós, kombi, SUV, Pick up, terepjáró...
3: Mekkora moci legyen benne
4: Fenntartási költségek
5: Keret összeg --> kompromisszumok
6: ha megvan a kiválasztott típus, a megfelelő motorral --> csak erre keresel használtautón, de árkategória szűkítés nélkül. Így megtudod min és max árakat. Javasolnám a felső 2/3-ból a válogatást!
7: Adott autóról tesztek olvasása
8: Totalcar népit életek a kiválasztott példányra (sok a hülye, gyakran mérlegelni kell)
9: Ki kell próbálni a választásadat, erre nagyon jók a kereskedések. Mert előfordul, ha beleülsz egyáltalán nem jön be... kezdődik minden elölről
10: A konkrét példákkal keresd fel a leendő szerelődet, Talán ő segít majd a legtöbbet. Nem árt ha el is megy veled (megéri fizetni is neki mert olcsóbb mint az állapot felmérések!!).
11: Vásárlás
Ha bármelyik pontban megakadsz tegyél fel itt kérdést, de ne általánosan ha lehet! Neked kell tudni mit akarsz nem nekünk :)
Én figyelembe vettem az itt leírtakat, de nem ez volt a döntésem alapja. Sok kérdésre választ kaptam, és nem bántam meg :)
Annak idején mikor autót kerestem, kimondottan egy típus érdekelt. Feltettem itt a kérdést, hogy kinek mi a véleménye róla. Szinte egyöntetűen csak a fikázás volt.
De mégis megvettem és örülök, hogy nem hallgattam a fikázókra. Ez 5 évvel ezelőtt volt, a konkrét kocsi ma is megvan. Egyáltalán nem bántam meg a vételét. Ha még ma is gyártanák a típust és nem csak használt, idősödő példányokat lehetne kapni belőle, ma is ezt venném.
Ha erre az oldalra hagyatkozna mindenki akkor az emberek suzuki swiftel vagy vmi TDi motoros autóval járnának :D
Senki se ajánlotta a Renaultot de olcsóbb volt mint egy VW és még felszereltebb is tehát ilyet vettem.
Műszakilag jó állapotban van, jön-megy. Egy korabeli VW se lenne jobb.
Egyén függő kinek mi válik be.
Márkától függetlenül autóim:
1: 1.3 benzin (nem suzuki :), kb 3 hónapig volt meg túl gyenének éreztem)
2: 1.8 benzin (3.5 év)
3: 1.9 diesel (4.5 év)
4: 1.6 benzin (2 hónap, ugyan az mint elsőre)
5: 1.9 diesel (1 év, jelenleg is, marad sokáig)
A lényeg nekem a dieselek menetdinamikája jobban bejön, így többnyire ezeket ajánlom :)
De minden árkategóriától függ:
0-500000 :
swift: 1.3,
306: 1.4, 1.6, 1.8
megane II: 1.4, 1.6
Audi 80: 1.9 TDI
500-1M:
Civic: 1.4, 1.6, 1.8, de főleg a vti :)
Accord: 2.0
Golf 4/Passat B5: 1.9 tdi, 1.9 PD
Astra G: 1.4 16V
1M-1.5M:
Golf 4/Passat B5.5: 1.9 PD (nem mindegy 1997 vagy 2004!)
Astra H: 1.4, 1.6
Megane III. 1.5 dci
1.5-2M:
Megane III/Laguna III 1.5 dci, 2.0 dci
Ez csak néhány példa, most hirtelen több nem jut eszembe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!