Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyakorlatilag miért képtelensé...

Gyakorlatilag miért képtelenség beállítani a motort új súberrel és súbertűvel (simson s51)?

Figyelt kérdés

Első és legfontosabb. Új dugattyúgyűrűket kapott a motor.

16n1-5 karburátorról van szó(nagy súberes).

Eléggé meg van kopva az eredeti súber ciripelt, gondoltam kicserélem tűvel együtt. A súber amit vettem gyakorlatilag egy az egyben megegyezik a régivel (Szemrevételezéssel: magassága egyforma, a "ferde rész" a súberen ugyanolyan). Vettem többféle súbertűt vékonyabbat, vastagabbat mert pont ugyanolyat nem tudtak adni.

Lényeg az, hogy ezekkel az új alkatrészekkel gyakorlatilag nem lehetett beállítani a megfelelő üzemanyag illetve levegő keveréket. A következőképpen tudom példázni.

Alapjáratot csak nagyon kihajtott levegőcsavarral lehetett elérni.

A másik legnagyobb gond az volt, hogy menet közben gázvisszavételkor lassítás után majd pl kanyarból kijövet újra gázt húzva eleinte pár másodpercre lehörgött a motor majd életre kelt és húzott mint a vadliba, ezt az összes tűállásban eljátszotta. Hiába ha elvettem tőle a kaját, hiába ha odaadtam.

Megelégeltem, visszaraktam a régi súbertűt a vele volt súbertűvel és láss csodát istentelenül húz a motor, legkisebb gázkarmozdulatra reagál, nem hörög le, gyertyakép őzbarna.

Erre a jelenségre van valami magyarázat?

2019. jún. 26. 19:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a régivel jól működik akkor miért kellett kicserélni?

Mégis van valami eltérés az új és a régi között.

2019. jún. 26. 21:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Be van eléggé rágódva a súber meg a karbiház. Ciripelt már elég hangosan.
2019. jún. 27. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!