Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell megállni kézifék...

Hogyan kell megállni kézifék nélkül?

Figyelt kérdés
Nemrég szereztem meg a jogosítványomat, az oktatóm úgy tanította, hogy a helyes megálláshoz be kell húzni a kéziféket. Viszont sokan mondták azóta hogy inkább hagyjam sebességben az autót. A kérdésem az, hogy hogyan kell sebességben hagyni az autót. Miután megállok 1-esbe rakom és leállitom a motort vagy leállitom a motort és utána rakom 1-esbe?

2019. jún. 24. 20:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lejtős úton csak a hülye nem húzza be. Nekem úgyis csak akkor működik ha koppig húzom, de akkor meg nagyon hamar kinyúl a bowden. Szóval én csak akkor használam ha emelkedőn/lejtőn kell megállnom amit kerülök mert fos.
2019. jún. 24. 20:57
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha nagyon biztosra akar valaki menni akkor 1-es + kézifék. Abból baj nem lehet.
2019. jún. 24. 21:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Bekell húzni és ha használva van , nem rohad be.

Furcsa is lenne ha a lábfék is berohadna ha használnánk.

2019. jún. 24. 21:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Egy kompresszió nélküli, lötyögős kulisszás benzines verdával elég tréfás kézifék nélkül megállni.

Dízelt megfogja az 1-es, hátramenet elég nagy lejtőn is, de jobb a biztonság.

Amúgy típusa válogatja, mennyire berohadós a kézifék, öreg opelon találkoztam még gyári bowdennel is.

2019. jún. 24. 23:42
 15/16 anonim válasza:

"Lejtős úton csak a hülye nem húzza be"

És ha olyan autód van amihez nem kell behúzni? ;).

2019. jún. 24. 23:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
19 éve vezetek. Eddig minden autómon behúztam a kéziféket. És ebből soha semmilyen hátrányom nem származott. Ez a funkciója, erre tervezték, ezért van az autóban, nem dísznek. Soha nem rohadt be. Soha nem fagyott be. Ha a bovden végén lévő por- és vízvédő gumi ki volt szakadva, cseréltettem. Ha megnyúlt a bovden, állítottam rajta. Sebességben nagyon ritkán hagyom az autót. Talán csak ha nagyon meredek utcában parkolok le. Akkor kézifék + sebesség + kerék a szegélynek kormányozva. De az esetek 99,9%-ában csak a kéziféket húzom be.
2019. jún. 25. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!