Miért késik a kamion (om) levegős kézifékje?
A Waberersnél amikor váltós voltam Euro 6-os DAFokkal jártam, kb minden alkalommal másikkal, de szériában az összes azonos volt. Némelyiknél taasztaltam, hogy ha behúzom a kéziféket kb 1-2 másodperccel később lesz tényleges kézifékhatás, némelyiknél meg azonnal.
Ez miért van?
Jelenleg Mercedes Actrossal járok, itt mindig ugyan azzal az autóval, és ennél is késik a kézifék. Ez azért baj, mert van benne automatikus dugó-araszoló funkciója, ahol magától behúzza a kéziféket, de emelkedőn képes visszagurulni, nem tudom hogy azért mert ott elfelejtené behúzni, vagy csak a késés miatt, mindig azonnal ráléptem a fékre amikor éreztem hogy elkezd visszagurulni.
Ez valami hiba, vagy ez ilyen "ez már csak ilyen" dolog? :D Mert azt tudom, hogy a vén gépek már 5 perc után elengedik a levegőt, de ezek "zsír" új gépek, nem szabadna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!