Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új Kia Rio 1,4-es szívó...

Új Kia Rio 1,4-es szívó benzinessel autópályára?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Új autót keresnék (vagy használtat, de tényleg nagyon kevés futással), 4-5 milliós áron.

Megakadt a szemem a Kia Rio-n. Igazából a Ceed szimpatikusabb lenne, de mivel java részt csak ketten, vagy maximum hárman használnánk, méretben ez is elég lenne szerintem és így azért több millióval olcsóbb lesz a végösszeg.

A tesztekben általában azt írják, hogy ebben a városi autó kategóriában kifejezetten tágas hátul is és nagy a csomagtér.

Évi 20-30 ezres autópályás futásra, 1,5 órás utakra mennyire lehet használható (mégiscsak eredetileg egy városi autó)?

Amikhez ragaszkodok: klíma, elektromos ablakok, tempomat, nappali menetfény, tolatóradar/kamera. Ilyen felszereltséggel 4,5 millió körül lenne az 1,4-es, 100 lóerős szívó benzines motorral.

Esetleg más alternatíva hasonló árban? I20, Corsa, Clio?

2019. jún. 24. 14:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Új Ceed-et nem kapsz normálisan felszerelve 5 millióból, de egy keveset használtat az előző generációból simán. Az enyém 2017-es 1.6 GDI (szívó benzines, 135 lóerő), ez egy remek kocsi. 130-nál 3200-t forog hatodikban. A 7 év garancia miatt bátran válogathatsz a kifutó évjáratokból.

Az ülést viszont érdemes előbb kipróbálni, akár úgy, hogy megkéred hogy ülhess benne 1 órát csak úgy, pár ezer forintért :) Én 183 centi vagyok, és egy óra után már fészkelődöm benne, nem kényelmes számomra. A feleségemnek (170 cm) viszont semmi baja 5 órányi utazás után sem.

2019. júl. 1. 14:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az ülés dolgot meg tudom erősíteni, egy barátomnak 2017-es ceed van céges autóként, és annak ellenére, hogy kb. 180-185cm magas átlagos testalkatú ember, nem tudja az ülést normálisan magához állítani.
2019. júl. 1. 21:33
 13/17 Barnabas333 ***** válasza:
100%
Ezt én pedig cáfolom, 2018-as Ceedem van és 190 cm vagyok és teljesen jó az ülés mentem vele 300kmt is, vagy most a Riót írtátok?
2019. júl. 15. 10:17
 14/17 anonim ***** válasza:
#13 Én az előző generációról beszéltem, a 2018-as Ceed-ek nagy része már az új, aktuális generációs.
2019. júl. 15. 11:06
 15/17 Barnabas333 ***** válasza:
Az utolsó második generációs JD-t vettem meg szalonból, így nem a legújabb, ugyanaz mint a 2017-es.
2019. aug. 15. 10:08
 16/17 anonim ***** válasza:
Akkor feladom! Persze mindez részben testalkat és életkor függő. Egy fiatal vagy fitt ember szinte mindenben jól megül :) Én nyilván csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni -- előtte egy Renault Megane-om, azelőtt pedig egy G Astrám volt, és mindkettő kényelmesebb volt számomra. De a G Astrának már jó ideje, lehet hogy ma már az is nyomna.
2019. aug. 15. 10:44
 17/17 Barnabas333 ***** válasza:
Nekem 323-asaim voltak előtte Mazdák. Ülj bele egy Daciába az tuti nem olyan kényelmes mint a Ceed :-)
2019. aug. 15. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!