Új Kia Rio 1,4-es szívó benzinessel autópályára?
Sziasztok! Új autót keresnék (vagy használtat, de tényleg nagyon kevés futással), 4-5 milliós áron.
Megakadt a szemem a Kia Rio-n. Igazából a Ceed szimpatikusabb lenne, de mivel java részt csak ketten, vagy maximum hárman használnánk, méretben ez is elég lenne szerintem és így azért több millióval olcsóbb lesz a végösszeg.
A tesztekben általában azt írják, hogy ebben a városi autó kategóriában kifejezetten tágas hátul is és nagy a csomagtér.
Évi 20-30 ezres autópályás futásra, 1,5 órás utakra mennyire lehet használható (mégiscsak eredetileg egy városi autó)?
Amikhez ragaszkodok: klíma, elektromos ablakok, tempomat, nappali menetfény, tolatóradar/kamera. Ilyen felszereltséggel 4,5 millió körül lenne az 1,4-es, 100 lóerős szívó benzines motorral.
Esetleg más alternatíva hasonló árban? I20, Corsa, Clio?
Új Ceed-et nem kapsz normálisan felszerelve 5 millióból, de egy keveset használtat az előző generációból simán. Az enyém 2017-es 1.6 GDI (szívó benzines, 135 lóerő), ez egy remek kocsi. 130-nál 3200-t forog hatodikban. A 7 év garancia miatt bátran válogathatsz a kifutó évjáratokból.
Az ülést viszont érdemes előbb kipróbálni, akár úgy, hogy megkéred hogy ülhess benne 1 órát csak úgy, pár ezer forintért :) Én 183 centi vagyok, és egy óra után már fészkelődöm benne, nem kényelmes számomra. A feleségemnek (170 cm) viszont semmi baja 5 órányi utazás után sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!