Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tudom, ezt nehéz megválaszolni...

Tudom, ezt nehéz megválaszolni, de kB milyen korú autóval mernétek még bevállalni egy viszonylag hosszú, oda-vissza 600 km belföldi utat?

Figyelt kérdés
Opel Astrám van, 2008-as,110.000 km van benne. Szerintetek hosszabb távú utat be merjek vállalni vele?
2019. jún. 22. 19:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
51%
600 km oda-vissza szerintem legdurvabban nezve is egy kozepes ut. Tobb autoval tobb es kevesebb km-el is tettem mar meg hosszabb utat. Az idei terv 2 honap mulva egy megkozelitoleg 3000 km-es korut, majd 4 honap mulva egy megkozelitoleg 4500 km-es csaladlatogatas. Mindez egy 200000 km+-os 2006-os autoval.
2019. jún. 22. 23:29
 12/19 anonim ***** válasza:
50%
Oda vissza 600 km az nem távolság.
2019. jún. 23. 09:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden bizonnyal ez troll kérdés. 110 ezer km-es autó...

Amúgy ha érdekel, tavaly 30 éves 1310-es Daciával megjártam kánikulában a Transzfogarast és fél Erdélyt, 1500 km-es túra volt, brutális hegymászásokkal, sok csomaggal, 3 emberrel.

2019. jún. 23. 21:01
 14/19 anonim ***** válasza:

ez nem hosszú táv, hanem egy sima belföldi út. én a 18 éves daewoommal hosszabb utakra mentem, rendszeresen.

11 éves opel, keveset futott. ha megkapta évente az olajcserét, meg nem döglődik az akksija, igazából spanyolországba is elindulhasz vele.

2019. jún. 23. 22:18
 15/19 anonim ***** válasza:
A műszaki vizsgától ne legyél nyugodtabb, úgy át tudnak verni, hogy csak na. A szerviz nevét nem akarom mondani, de Tatán van egy vizsgaállomás, ahol egyszerűen nincs kedvük foglalkozni az autóval. Náluk vizsgáztattam tavaly az autómat, ráfogták, hogy hibátlan, átment műszakin. Egy hónap múlva Pesten elkezdte forralni a vizet, szervizbe vittem, a vízpumpa volt a baja, ott derült végül ki, hogy a fékbetétek és tárcsák rommá vannak kopva, a lengéscsillapítók katasztrofális állapotban, a vezérműszíj rolytosodik, úgyhogy cserélni kéne, mielőtt baj lesz. Ezek biztos vagyok benne, hogy nem egy hónap alatt koptak szét. Amúgy az autó 2004-es és tavaly nyáron fél Európát bejártuk vele gond nélkül, szóval nem kell félni a kortól. Persze le lehet lakni egy autót 110.000 km alatt is, de nem hiszem hogy baj lesz ha jó állapotban van.
2019. jún. 24. 08:56
 16/19 Beviz Elek ***** válasza:

Műszakin nem nèzik a vízpumpát, nem tudják megjósolni hogy mikor lesz baja.

Műszakin nem nézik a vezérműszíjat. Szelephézagot nem akarsz állítatni velük?

A féket és a lengéscsillapítót nézik, nem igazán hihető hogy untak foglalkozni vele, miért kockáztatnának ha még zsebbe sem kapnak semmit?

Ez olyan mint a gumi. 1,6mm a szabály szerinti minimum és nincs korra előírás, ha megfelel a vizsgán, akkor megfelel. Ettől függetlenül egy értelmes gumis nem tesz fel egy kopott/öreg hulladékot.

2019. jún. 24. 09:57
 17/19 anonim ***** válasza:
Beviz Elek: pedig nekem is műszaki után szakadt ki a gömbcsuklóm jobb elől a lengőkarból menet közben természetesen :D
2019. jún. 24. 18:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Talán részletesen nem vizsgálják át az autót, de a fék és a futómű elég alap. Emberéletek múlhatnak rajta, ha a fék egy rossz pillanatban mondja be az unalmast. Kapnak zsebbe bőven, mert 7800 volt az állapotfelmérés. Azt sem tudom bevitték-e egyáltalán a műhelybe, vagy csak bepecsételtek a forgalmiba, de hogy mostantól messziről kerülöm őket az biztos.
2019. jún. 24. 19:04
 19/19 anonim ***** válasza:

"Azt sem tudom bevitték-e egyáltalán a műhelybe, vagy csak bepecsételtek a forgalmiba, de hogy mostantól messziről kerülöm őket az biztos."

Fogalmad sincs, hogy zajlik manapság egy műszaki vizsgáztatás, ugye? Javaslom, hogy a járműadat lekérdező platformon keress rá a saját kocsidra, ott fényképeket is fogsz látni vizsga közben az autódról.

2019. jún. 25. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!