Kit hány óra vezetés után vittek ki a forgalomba?
Illetve, milyen tudással vitte ki forgalomba az oktatója?
Pl. engem három óra után fognak vinni. Elindulást (gázadás nélkül) megállást, helyes kormányzást tanultam eddig.
4-es vagyok. 2000-ben vizsgáztam, 17 éves koromban.
"Addigra már besötétedett, esett az eső és úgy vittem magam haza."
Ha ez is számít, akkor én is az első rutinpályás óra után "hazavittem magam". Ugyanis 300m-re laktam a rutinpályától. :) De ez azért nem ugyan az, mint később a vizsgaútvonalakat végigjárni.
Megkérdezte az oktató, hogy vezettem-e már, én mondtam, hogy egy kicsit (barátom megmutatta, hogy hogy kell elindulni egy üres parkolóban és kb 5km/h-val gurultunk egyenesen, szóval nem volt túl nagy vezetés 😂), aztán elmentünk ugyanabba a parkolóba, mentem 2 kört és mondta az oktató, hogy “jó, akkor most kimegyunk X településre” (kb 10 km-re van attól, ahonnan indultunk), aztán utána a város másik végén us kimentünk egy másik faluig 😃
Szóval kb 5 perc után mentünk ki a forgalomba 😂
Barátom kb 20 percet volt rutinpalyan, utána kivitte az oktató forgalomba (én korábban azt hittem, hogy én sokkal többet leszek rutinpalyan, mint ő, ehhez képest a mai napig nem tudom, hogy hol van és hogy néz ki a rutinoalya 😃 )
De van eg ismerősöm, akinek az oktatója nagyon komolyan vette azt, hogy 9 óráig rutinpalyan kell közlekedni és addig nem mentek ki forgalomba, pedig egész jól ment neki a vezetés és már kb semmit nem tudtak csinálni rutinpalyan, kis túlzással csukott szemmel se ment volna neki semminek😃
Amúgy hogy érted, hogy elindulás gázadás nélkül?
Nyilván dízelesen tanul állított kuplunggal, hogy gáz nélkül is lehessen indulni.
Kérdező: az oktató azért van ott, hogy ne legyen veszélyes kezdőként sem kimenni a forgalomba. Igazából mindegy, hogy valakit rögtön a legelső órán, vagy három óra rutin után visznek ki, mert ígyis-úgyis be lesz parázva és még egy pedált se fog tudni lenyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!