Az autó üresben lassul, épp csak len nem áll. Néha pedig nehezen gyorsul, ha gázt adok, illetve épp hogy néha még lassul is. Ma reggel egy picit rángatott is, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
A gyertyák működnek, rendben vannak. Most prémium benzin ment bele a biztonság kedvéért.
Daewoo Matiz régebbi fajta. 2000 körüli (kölcsönautó)
2019. jún. 11. 08:05
1/12 anonim válasza:
Az a benzin nem jó bele, kimondottan árt neki.
Mégis hogy lassul üresben?
2/12 A kérdező kommentje:
Teljesen normális 95-ös benzint használtam eddig, de apumék hoztak minőségi benzint kannában Miskolcról.
Ha lejtőn megyek vele, be szoktam néha tenni üresbe, hogy csak guruljon. De most elkezd lassulni.
2019. jún. 11. 08:27
3/12 anonim válasza:
Annak akkor semmi köze a motorhoz, hisz üresben van a váltó, ergo nincs összeköttetés a motor és a kerekek között. Valamelyik fék fogja az autót valószínűleg.
4/12 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a fék, mert 1,5 hete csinált ilyet. Aztán egy hétig nem produkált semmi hibát, és ma reggel megint elkezdte.
2019. jún. 11. 10:24
5/12 A kérdező kommentje:
Nem úgy lassul, mintha a fék fogná. Illetve, ha gázt adok, is egyszer szépen veszi gyorsul, ahogy kell. Aztán meg van, hogy gázt nyomva sem akar.
2019. jún. 11. 10:27
6/12 anonim válasza:
Akkor 1,5 hete behúzva maradt a kézifék, majd 1 hétig ki volt engedve, most meg megint be van húzva. Ha a motor fogná az autót üresben, akkor álló helyzetben le is kellene fulladnia. De ez nem a motor hibájára utalna, hanem a váltóéra. Ami meg lehetetlen, mert a váltó vagy sebességben van vagy üresben, a kettő között nem tud úgy megállni hogy csak kicsit biztosít kapcsolatot a két oldal között.
7/12 anonim válasza:
Nekem motoron hasonló tűnetekkel állt be a csapágy a futóműben.
8/12 anonim válasza:
Az hogy gázadásra nem gyorsul már tényleg utalhat motorproblémára, viszont az üresben jelentkező túlzott lassulást semmiképp nem magyarázza. Szerintem valami nagyon fogja az autót és azért sem akar gyorsulni.
9/12 A kérdező kommentje:
Természetesen nem maradt behúzva a kézifék.
Először gázadáskor kezdte, hogy nem gyorsult, az üresben csak most tapasztaltam.
2019. jún. 11. 11:08
10/12 anonim válasza:
Szerintem a hiba oka az az alapvető fogalomzavar, aminek következtében még egy normális hibaleírást sem sikerült szülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!