Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik rosszabb egy automata...

Melyik rosszabb egy automata váltós autónak?

Figyelt kérdés

Örököltem nagyfateréktől egy ‘96-os 3 fokozatú bolgyóműves ezres Swiftet.

Olvasgattam itt, hogy nem nagyon éri meg vissza kapcsolni üresbe, ha mondjuk tudom, hogy csak pár mpig fogok állni (mondjuk zebra, vagy tudom hogy mindjart zold, kiszall valaki, stb)

De ugye mondjuk egy pirosnál késő este ez zavaró fény lehet a mögöttem lévőnek.

Múltkor kipróbáltam és ha teljesen behúzom a kéziféket és elengedem a fékpedált akkor se tud kúsznj előre az autó.

Ez mennyire károsítja az autót? Vagy ugyanúgy semmi baja nem lesz ?

2019. jún. 4. 08:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
26%
Automatánál lehet különbség. Üzemi féknél szerintem ez a váltó is tudja, hogy az üzemi féket nyomod, míg kéziféknél azt hiszi, hogy lehet menni és csúsztatja folyamatosan
2019. jún. 4. 12:59
 12/15 D. Brasco ***** válasza:
100%
Elég érdekes lenne ha egy mezei bolygomuves automata valtonak barmit is csusztatnia kéne...........teljesen mindegy melyik féket használod!Ez kb olyan szintű kérdés hogy a biciklin az első vagy a hátsó féket húzzam be ha nem akarom hogy elguruljon,esetleg mindkettot egyszerre!Mert nyilvan ott is teljesen mindegy lesz,semmit nem fog befolyasolni!
2019. jún. 4. 13:09
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A kézifék a hátsó kerekeket fogja, az üzemi fék mind a négy kereket. Az automata váltó a működéséből adódóan mindig "csúszik" pontosabban kúszik az autó, amikor sebességben van és nincs lefékezve. Ez a kúszás nem káros a váltóra nézve.

Azért automata, hogy ne kelljen váltani, elindulsz D-ben, hosszabb állásnál (pl. vonat) N, lámpánál D, a célhoz érve N vagy P. A P állásban reteszelve van a váltó, N állásban nincs.

2019. jún. 4. 14:56
 14/15 anonim ***** válasza:
62%
Én kéziváltós autóban is állok a féken, mikor piros a lámpa. Úgyhogy ez nem indok.
2019. jún. 4. 16:09
 15/15 anonim ***** válasza:
55%

A kézifék ugyanúgy megtartja, semmi különbség nincs.

Szóval ha jófej akarsz lenni, akkor kézifékkel is állhatsz a lámpánál.

Bár az ilyen régi autók lámpái szerintem nem zavaróak, a modern ledes fosok égetik ki az ember retináját.

2019. jún. 4. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!