Nagyon elvetemült ötlet lenne ilyen autót venni?
Rengeteg típust megnéztem már a 1.5 milliós ársávban...Mazda 6, 7gen Accord, Octavia II, Mondeo, Lancer X, Alfa 159,, S60, S40, E46...egyik sem tetszett úgy igazán. A BMW-k szét voltak fosva, az Accordok ennyiért szintén. A Volvokból is jó állapotú nagyon kevés volt. És akkor láttam a városban egy 9-3-as Saabot. De jól nézki te jó ég. Belül is. Felcsaptam a Hahut, hát csesszemeg 1 milla körül milyen jól bőrben lévők vannak. Igen, igen rémlett, hogy 2011-ben megszűntek. De hiszen egyik felsorolt típust sem gyártják már amúgy sem. Jó szerelőm meg van...még nem mertem neki mondani mit tervezek venni :D :D
NA szóval, mennyire megbízhatóak ezek a járgányok, mennyi a fenntartása egy Accordhoz képest például? Mennyire drágák az alkatrészek? Benzines motorok közül melyek a jók?
Az accordhoz képest az opel nagyon lenn van.
Mondjuk a 7g accordhoz képest minden lejjebb lesz minőségben de az opel átlag alatti
Elvégre hasonló megbízhatóság övezi mint a Volvot, ahol lakom egy nálam fiatalabb srácnak volt ilyenje, ő úgy fogalmazott, akkoriban elkapkodott vétel volt, elkelt a Fiesta-ja és gyorsan kellett valami jó kiállású üzembiztos autó, közelben hirdették, elment megnézte és még délután vissza is ment a pénzzel, aki megszabadult tőle az szerintem reggelig ünnepelt, Ő meg sokáig nem is tudta hogy ennek a kocsinak nincs piaca már jó pár éve, 1 évig hirdette, már kereskedőkkel is beszélt, végül valaki felvásárolta jóval áron alul.
Nem lebeszéllek róla, de ennek tudatában dönts.
Saab a turbós motor miatt volt izgalmas, de ha te csak a GM/Opel motorosat nézed az nem egy nagy durranás.
Amúgy meg ennyiért olyan családi Renault Lagunák vannak, hogy megnyalod mind a 10 ujjad. Ezek közül csak az Alfa 159-et merném jó szívvel ajánlani (de ott is bőven válogatni kell a motorok között), a többi az véleményes. A Lancer X például jóval kisebb a többinél meg igazából egy totál unalmas kocsi, hiába az elvileg a legmegbízhatóbb, de rohadt drága. Esetleg még Toyota Avensis, de benzinesben most abból is csak ~15 éves példányokat kapni ennyiért.
" a japánok még tudnak autót gyártani."
Merész kijelentés.
A Honda tud.
De a Toyotánál még a középkategóriában is olyan anyagminőség van, hogy maximum a Daciakban fordul elő olyan olcsó,gagyi műanyag.Még a Skodákban is jobb, pedig aztán ott is látszik a spórolás.
"Milyen anyagokkal van bajod ?"
Minden, ami belül van.
A műszerfal, a középkonzol, kesztyűtartó, az ajtón levő műanyag.
Nagyon spórolós.
De, én értem, miért csinálja így a Toyota.
A Toyota alapból Észak-Amerikában sikeres, Európában nem megy a szekér annyira,éppen ezért.Igyekszik az autóit, standardizálni, nem fog külön európai piacra fejleszteni.Rengeteg plusz pénzbe kerülne nekik.
Az USA-ban alacsonyabbak az igények az autók belseje terén.Legyen benne pohártartó meg klíma, ennyi.Az,hogy rossz minőségű a műanyag, az nem fontos.
Ellenben, Európában egy vásárló számára fontos az anyagfelhasználás minősége, az ergonómia .
Illetve, a konfigurálhatóság, a Toyota ebben is le van maradva a németektől, de még a franciáktól is.
Előbbi okok miatt, Nyugat-Európában kevés a Toyota, mivel az embereknek több a pénze, igényesebbek.
Kelet-Európában meg kevesebb a lóvé, itt nem mindenkinek fontos az anyagfelhasználás,meg a konfigurálhatóság, meg sokan szeretik a faék egyszerűségű technikát.
Ezért, a Toyotának jobban megy itt, többet is látni az utakon.
Néhány tévhit a SAAB-ról.
a. megbízhatatlan
b. nincs hozzá alkatrész
c. nem értenek hozzá a szerelők
a. nekem 8 éve van egy OG 9-3-as, soha nem hagyott ott sehol (persze minden autó olyan, mint a gazdája, ha elhanyagolod, könnyebben üt be a krach)
b. amihez nincs (kevesebb) alkatrész van, az az OG 900, aminek a gyártását kb 92-ben fejezték be. Minden van hozzá.
c. a szerelni valók 90%-át bármelyik szerelő megoldja, kevés olyan dolog van, ami annyira zűrös, hogy SAAB-szakember kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!