Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford fucus st miért drágább...

Ford fucus st miért drágább mint egy azonos évjáratú mondeo st?

Figyelt kérdés
Gondolok itt egy focus 2005 st átlagmab 2.5milla és egy mondeo st-re ami 1.6m körül van. nem értem hisz a mondeo komolyabb járgány nem?
2019. jún. 1. 11:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Csak miheztartás végett a Mondeo 3. generációja a DW10 PSA/Ford kooperációban készült 2 literes dízel van (mindben) és egy meglehetősen megbízható motor.

A Ford-ok közül semmi sem tartja az árát, nem azért, mert xarok hanem mert semmiféle fan bázisuk nincs.

2019. jún. 2. 17:47
 12/26 anonim ***** válasza:

"Csak miheztartás végett a Mondeo 3. generációja a DW10 PSA/Ford kooperációban készült 2 literes dízel van (mindben) és egy meglehetősen megbízható motor."

Az Mk3ban sosem volt DW10, az az MK4be jött 2007 őszén.

Az MK3-ban Ford Puma/Duratorq volt, ami nagyon nem ugyanaz mint a DW10 - lényegében teljesen más motor.

2019. jún. 2. 18:05
 13/26 anonim ***** válasza:

Itt most némiképp úgy gondolom elbeszéltünk egymás mellett.

Az MK4 (CD345) a Mondeo HARMADIK generációja. Az MK1 az első, az MK2 az egyes faceliftje és az MK3 a második generációs modell.

Ezek szerint te a 2. generációs modellről (MK3) beszélsz, amiben egy Duratorq motor volt (leánykori nevén Puma) - ami amúgy tudtommal szintén PSA kooperáció. Bár abban nem vagyok biztos, hogy ehhez mennyi köze volt a franciáknak.

2019. jún. 2. 18:23
 14/26 anonim ***** válasza:
most látom csak korábban is mk3-at írtál, mea culpa.
2019. jún. 2. 18:35
 15/26 anonim ***** válasza:

Akkor csak összehoztuk. :D

Az MK3 a Wiki szerint csak MK2. de a világon mindenhol a faceliftes MK1 az MK2 és az MK2 az MK3 :D

2019. jún. 2. 18:38
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Hogy tisztázzuk: az Mk2 és Mk3 Mondeo is egy rakás hulladék. Úgy összességében, motortól függetlenül :)
2019. jún. 2. 19:21
 17/26 anonim ***** válasza:
Jézus mennyi agyhalott írt ide aztàn tapasztalata kinek van? Nekem pl mai napig megvan egy Mk3 2.0TDCi 300.000km semmi baja nem volt mert karban volt tartva. Valamint hamarosan jön egy St 220 is aminek rohamosan megy fel az ára. Vicc,hogy hulladék lenne miért? A hátsó két henger hajlamos melegedésre mivel annak nehezebb a szellőzése ott bennt,de ha nem volt szét racsingolva akkor nagyon szépen lehet használni. Valaki aki ért is hozzà az nem igen sok van itt.
2023. ápr. 22. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:

A 300k km-t az átlag TDCI MK3-ak már 5-7 éves korukra megfutották. Ha karbantartod - értsd ráköltöd az életedet - akkor elmegy ez is az idők végezetéig, mint bármi más. A nagy kérdés, hogy megéri-e.

Az ST220 ára megy fel, mert kevés van belőlük: vagy szétrohadtak, vagy széthajtották őket :D

"A hátsó két henger hajlamos melegedésre mivel annak nehezebb a szellőzése ott bennt"

Főleg, ha Zentaiék építették be. De azért olyan nagyon ne lepődj meg, hogyha az ST220-ban keresztben beépített V6-ot találsz, állítólag mind olyan. A hátsó két henger az men menetirány szerint hátsó, hanem a vízpumpához képest "hátsó" :)

"de ha nem volt szét racsingolva akkor nagyon szépen lehet használni."

Na de ki vette meg a "legsportosabb" Mondeot azért, hogy hétvégén templomba járjon vele?

Az ára a németeknél 4-7000 euro között kérnek az átlagos példányokért. A normálisabb korabeli 330i-kért meg 12 000 felett ( de elmennek 20 fölé is ). Az ST220 is csak egy Mondeo...

2023. ápr. 22. 17:31
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

2018-óta használom napi szinten 60-70km vegyesbe nem költöttem rá semmit a kötelező cseréken kívül,de azt is magamnak csinálom félcsere,olajcsere.

Az előző tulaj felújítatta a porlasztókat amiről számla is van.

Hagyad már a BMW-t össze se lehet hasonlítani. Nekem a forma tetszik semmi más a Mondeoba.Nem istenítem,de nekem megfelel volt BMW is,de abból kb 95%- legyalàzott hulladék..Pedig azért a Mondeonak is szeretem húzni a haját és mégsem kell félnem attól,hogy valami szét fossa magàt rajt.

2023. ápr. 27. 18:41
 20/26 anonim ***** válasza:
0%
BMW-t meg lepadlózod azt már tilt is be mert valami meghót :D
2023. ápr. 27. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!