Üdv! Vásároltam egy 2010 és évjáratú vw passat cc t,3.6 V6 os motorral. Azt hallottam, hogy a 100 as benzint szereti, a 95-98 át nem annyira. Igaz ez? Vagy esetleg lóerő vesztesèggel jár ha gyengebb minősègű benzint tankolok? Árthat a motornak?
ha valami gyengébbet tankolsz az még nem tragédia, de indulj éjszakai gyorsaságin..
Ha letöltöd a géped kezelési könyvét, akkor ott megtalálod a gyári előírást..lehet, hogy csak németül van, de megérted úgyis.
a budaörsi osan kútnál szoktam tankolni 95-öst...a pofám leszakad, mert előttem, mellettem csupa luxusautó tankol 95-öst..
úgyhogy bátran tolhatos akáe a 95-öst is...nem fogod észrevenni..Amúgy ebben a járgányban is kell lenni oktánszám-érzékelőnek..
Szerintem simán 95-ös. Nem sértésből, mert nagyon szép autó (pláne ezzel a motorral, grat miatta), de azért ez nem az a kategória még ami igényelné a 100-as benzint.
Nem versenyautó. Ha pályára viszed, akkor tegyél bele azt. Hétköznapokra szerintem is felesleges. Ha az anyagiakból adódóan teljesen mindegy, akkor nyilván jobb a jobb, tehát a 100-as.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!