Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért félnek annyira a kataliz...

Miért félnek annyira a katalizátor meghibásodásától?

Figyelt kérdés

A hetekben vettem egy Volkswagen Polo 1.4 Comfortline-t. A szervízben megnézték a hibakódokat és azt az üzenetet dobta fel, hogy "Katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt".

Nem vagyok autószerelő, de ha jól tudom, akkor ez azt jelenti, hogy károsabb anyagot bocsájt ki, mint kellene, de ez semmi mást nem jelent, nem fog tönkremenni a motor, esetleg a fogyasztás nőhet meg, igaz?

Milyen hátrányai lehetnek, ha nem javítom ki ezt a hibát? Illetve ez az üzenet már a katalizátor meghibásodását jelenti, vagy azt, hogy haldoklik, de még működik?

#Volkswagen #katalizátor #katalizátor hatásfoka küszöbérték alatt
2019. máj. 30. 13:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Remélem nekem is így lesz. Fontosabb dolgokra akarok most koncentrálni az autóban. A műszerfalon nem nyavalyog semmi, a szervizesek is legyintettek.
2019. máj. 30. 15:19
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem is 2 éve felvillant ugyanez a hiba, kitöröltem és azóta nem jött elő.
2019. máj. 30. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!