Simson S50 gyújtás átalakítása külső trafós 51-es gyújtásúra?
Trafó, bilincs, gyújtás alaplap, tekercsek, megszakító, lendkerék......
Teljesen különbözik a két gyújtás. Inkább ezt javítsd meg.
Tisztelt kérdező!
Már több esetben írtam választ Önnek. Sajnos itt most újra össze kell szednem a gondolataimat és újra válaszolnom kell!
A gyújtás átalakításának három útja van, a legegyszerűbb megoldást javaslom és a legolcsóbbat a többit csak megemlítem.
Amilyen alkatrészre szüksége lesz:
1 Gyújtótrafó 6V vagy 12V változatban.
2 gyújtótekercs 6V vagy 12V változatban
3 Trafó tartó bilincs
4 Gyújtáskivezető záró dugó.
a bekötése borzasztó egyszerű hiszen a gyújtótekercset a régi helyére kell elhelyezni az alaplapban. a gyújtótekercsről érkező vezetéket a gyújtáskapcsoló 2 pontjára csatlakoztatni. a gyújtáskapcsoló 2 pontját a Trafó 1 es pontjára kell kapcsolni, a trafó 15-ös pontja stabil testpontra kapcsolódik.
A lendkerék marad az eredeti S50 és az alaplap is cserélni ezeket az elemeket nem kell.
csak megemlítem a második és a harmadik utat, az S51 gyújtás az annyiban módosúl, hogy alaplapot és lendkereket is kell cserélni, csak a világítás és a töltőtekercs maradhat meg, az is csak akkor ha új típusú vasmagja van.
A harmadik esetben tirisztoros gondozásmentes gyújtást szerel a motorjába. Itt mindent cserélni kell szinte és elég borsos áron szükség lesz tirisztorra is.
remélem ez segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!