Simsonom menet közben leáll. Mi okozhatja?
Ezt a kérdést már feltetted másként fogalmazva.
a leírásod alapján egyértelmű hogy gyújtásgondod van. Mint írtam, barkácsolj egy atomerős akkumulátoros gyújtást, még ha csak egy pár órára is. a gyertyahézag legyen 0,8 - 1 mm, meglátod menni fog, mint a veszedelem.
az egész hóbelevansz lelke az atomerős szikra.
addig kísérletezz, amíg nem lesz nagy, és erős szikrád. a többihez ne nyúlj.
a 0,4 es gyertyahézag zsákutca, az semmire nem elég. a megszakító hézag általában 0,4 de a gyertyahézag az minden járgányban 0,7 nél kezdődik.
Akárhányszor írod ki, attól a szikra nem lesz erősebb.
Ha nem tudsz hordozható aksit szerezni, akkor próbáld ki az udvaron egy nagyobb aksival(ne töltővel, mert sima egyenáram kell)..
amúgy én is jártam ebben a cipőben, mire rájöttem, hogy nyomás alatt a gyenge szikra szart sem ér.
Igen, kiírtam. Az a baj, hogy semmilyen akksit se tudok szerezni. Mégha lenne, akkor csak-csak bele tudnám barkácsolni, ám az elektronika nem az erősségem. Hogyha lenne akksim, akkor gondolom kell hozzá valami töltő és fesz.szabályzó is.
De ami zavar igazán az a lendkerék, hogy 1-2 mágnes elvan repedve. Nem tudom, hogy azért is ilyen.
"Időszerű a lendkerék problémájával foglalkozni. A lendkerék a mágnesességének jó részét idővel elveszíti. Minél idősebbek a lendkerekek, annál gyengébbek bennük már a mágnesek. A gyengébb mágnes pedig minden más hibátlan alkatrész esetén is sokkal de sokkal gyengébb (hidegebb) szikrát ad. Sajnos a lendkerékcsere esetén sem valószínű, hogy a probléma megoldódna, mert nagyon valószínű, hogy a boltban olyan lendkerekekt kapunk új gyanánt, amit kb két évtiteddel korábban gyártottak le.
A szikra hatékonyságának növelésére tehát egészen más módszereket lenne célszerű alkalmazni.
2. Messze a legegyszerűb, és legcélravezetőbb módszer, ha a gyertya szikraközén csökkentünk 0,05 0,1 millimétert. Az előírt 0,4 mm helyett tehát 0,3-0,35 mm-t alkalmazunk. Ideiglenes megoldásnak ez a legkézenfekvőbb.
A feszülségen úgy emelhetünk, hogy a tranzformátortekercs menetszámainak arányán változtatunk. Ennek legegyszerűbb módja, hogy egy más menetszám-arányú tranzformátort alkalmazunk a simsoné helyett.
A lila színű szikra az, ami a benzint könnyedén, határozottan képes meggyújtani. A kék színű már éppenhogy csak. A zöldes, sárgás pirosas, fehéres, szikrák, már a gyújtóberendezés alkalmatlanságáról árulkodnak."
Tudja miért tettem idézőjelbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!