Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szőnyeg a fék alatt, majdnem...

Szőnyeg a fék alatt, majdnem baleset. Emiatt utólag lehet problémám?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy nem vettem észre, hogy a gumiszőnyeg a fék alá gyűrődött. Láttam, hogy gáz van, a zebránál a mellettem lévő sávban az autó már állt a zebra előtt. Rátapostam a fékre, mert tudtam, hogy gyalogosok jönnek a másik kocsi elől. Tapostam ahogy tudtam, de semmi ereje nem volt az alatta lévő gumiszőnyeg miatt. Hatalmas szerencse miatt a hölgyet nem ütöttem el, mert visszaugrottak. Természetesen elküldtek melegebb éghajlatra, a helyükben én is ezt tettem volna, ők nem látták, hogy a fék alatt szőnyeg van gyűrődve. A Forgalom miatt megállni nem tudtam, hogy elmondjam mi volt. Később lehúzódtam, a szőnyeget megigazítottam, a fék rendben.

Nem tudom felírták-e a rendszámom..stb.

De ha felírták...

Lehet ebből később gondom? Megkereshet a rendőrség?

Sajnálom a helyzetet, legalább annyira megijedtem, mint ők, a szőnyeg első részéből a pedáloknál le is vágtam egy darabot, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.

2019. máj. 23. 20:59
1 2 3
 21/26 veterán vas ***** válasza:
64%
Ha ideges vagy ne ülj autóba, és ne a céges jármű szőnyegén éld ki bosszúdat. Vegyél egy új szőnyeget a szétvágott helyett, és menj idegorvoshoz.........
2019. máj. 23. 22:50
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Milyen érdekes, hogy a hírekben a napokban mennek ezek a zebrás razziák meg hasonlók és feltűnik egy ilyen kérdés...
2019. máj. 24. 00:16
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kamu kérdés.

Ha ült volna a kérdező életében egyszer is a bal egyben, akkor tudná hogy milyen magasan van a fékpedál. Azt is tudná, hogy milyen magasan van a gázpedál (sokkal alacsonyabban...) és milyen közel van a fékhez.

Ha valóban annyi réteg gumiszőnyeg gyűrődött volna be a fékpedál alá (aki már próbált gumioszőnyeget hajtogatni, tudja milyen "könnyen és kis ívben" össze lehet hajtani), akkor a gázt nemhogy nyomni nem lehetett volna, hanem hozzá sem lehetett volna férni.

Na mindegy, a legfontosabb az ártatlanság vélelme: rekonstruáld már az állapotot és fotózd le: sok réteg gumiszőnyeg a fék alatt, de a gáz és a kuplung szabadon használható.

Tényleg, a kuplung... azt hogy tudtad lenyomni?

Most jön a következő kiegészítése a mesének: ótómatta ótója van nekije...

2019. máj. 24. 10:00
 24/26 Majatom ***** válasza:

OFF:

Pedig hihető, mert én a feleségem után rendszeresen huzogatom vissza a szőnyeget, mert kiszálláskor mindig előrébb nyom egy kicsit rajta, és volt már olyan, hogy pár napos használat után annyira előre volt nyomva, hogy a kuplungot nem tudtam rendesen benyomni. Ez egy 1999-es Swift. A gumiszőnyegnek, ami benne van, eleve felfelé hajlik az eleje, és ha előrébb tolja a lábával, akkor be tud szorulni a pedál karja alá. Igaz, fékezésnél még nem vetem észre, hogy akadályozna, de mint mondtam ez után a kuplungos, recsegős váltás után gyakran szoktam nézni, hogy hol van a szőnyeg.

ON:

Nem adtad meg az elsőbbséget, én úgy tudom, hogy ez szabálysértés, nem pedig közigazgatási bírság, tehát csak abban az esetben büntethető, ha a helyszínen beazonosítható, hogy ki követte el, tehát ki vezette az autót. A rendszám alapján a tulajdonost, vagy az üzemben tartót lehetne felelősségre vonni, de az már közigazgatási bírság kategória. Magyarul, ha ott nem állított meg rendőr, utólag már nem büntethet.

2019. máj. 24. 12:46
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

Mivel nem állított meg a helyszínen rendőr, ezért megúsztad.

Akkor lehet(ne) bajod belőle, ha valaki feljelent és legalább ketten el is mennek tanúskodni a tárgyalásra és ellened vallanak.

Egyébként velem is történt hasonló, egyszer kölcsönadtam a kocsit, és aki használta bedobta a félig megivott vizespalackját az ülés alá. Kellett egy nagyobbat fékeznem, és a palack pont úgy repült előre, hogy amikor felengedtem a pedált, beakadt alá, és a következő fékezést már csak kézfékkel tudtam megoldani - abban a fél másodpercben csak annyit érzel, hogy valamiért nem megy le a pedál, és nem egy kellemes érzés.

Persze utána már csak 1 mozdulat lábbal kipiszkálni, de amikor fékezni kell, nincs idő nézegetni, hogy jé mi van ott.

2019. máj. 24. 13:28
 26/26 anonim ***** válasza:
Kuplung benyom és kézifék!
2019. máj. 24. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!