Dízel autót lepadlóztam lett baja?
Miből gondoltad kérdező, hogy egy dízelt nem szabad lepadlózni? Semmi baja nem lesz. Jól is néznénk ki, ha ennyitől egy autó motorja szétesne.Időnként, rövid ideig többé-kevésbé hozzátartozik az üzemszerű használathoz, erre tervezték, hogy ennyit bőven ki kell bírjon. Sőt a legtöbb dízel autó motorja a maximális nyomatékát 3000-es fordulat fölött adja le, és nem tilos kihasználni a teljesítményüket.
Nekem is dízelem van. Ha olyan a forgalmi helyzet, simán szoktam padlógázt is nyomni. Az előző dízel autóm még csak 5 fokozatú váltóval volt szerelve. Rendszeresen hosszú távon, órákig használtam kerek 3000-es fordulaton és semmi baja nem lett. 300.000km-rel hibátlan állapotban váltam meg tőle. De megsúgom azt is, hogy műszaki vizsgák alkalmával a környezetvédelmi mérésnél többször is padlógázon tiltásig (ez nálam pl ~5200-as fordulatot jelent) forgatják a motort. És vígan kibírja egy jó állapotú motor, meg se kottyan neki.
Szóval ennyitől semmi baja nem lesz, még akkor sem ha rövid időre a tiltás közelébe kúszik a mutató.
Bocsánat, elírtam. Helyesen ez lett volna:
Sőt a legtöbb dízel autó motorja a maximális TELJESÍTMÉNYÉT 3000-es fordulat fölött adja le, és nem tilos kihasználni a teljesítményüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!