Digitális multiméterrel, hogy tudom letesztelni az autóban található biztosítékot?
A műszer ellenállás mérés állásba kapcsolod, a mérőkábel az ellenállás két végéhez nyomod.
Ha végtelen nagy ellenállás mérsz, akkor szakad a biztosíték, ha nagyon kicsit, akkor a bizti jó.
Persze mindezt tegye a biztosítékot kivéve a helyéről. Bent, a helyén simán lehet feszültség a foglalaton, ettől kezdve az ohm-mérés nem fog működni. Bent, a helyén feszültségméréssel lehet megállapítani, ha az adott kör épp feszültség alatt van: ha a multiméteren nem valami 0V körüli érték látható (max. pár tíz millivolt), hanem 12V, akkor a biztosíték kiégett.
Ha pedig kiveszi, akkor szemmel láthatóan meg lehet különböztetni egy kiégettet egy ép biztosítéktól.
Balról az OHM alatti jelre állítsd és akkor megtudod nézni hogy szakadt e a biztosíték.
Nem tudom mi a neve, csak hobbiból szoktam ilyeneket csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!