Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teherautót tanulok vezetni,...

Teherautót tanulok vezetni, mindig félek, hogy kanyarodásnál elkaszálom a mellettem haladót, fenn áll ennek a veszélye?

Figyelt kérdés

Pl. tegnap felmentem ezért a padkára is, nem mertem túl közel menni. Jobbra kanyarodtam, mellettem kocsisor haladt.

6. vezetési órám volt, eleve tapasztalatlan vagyok , nem nagyon vezetek kisautót sem, célom, hogy buszsofőr legyek, de így ez kétséges.

2019. máj. 12. 14:53
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kétséges, csak rutintalan vagy. Fizetsz egy rakás pénzt az autósiskolának, az oktatódat nem kérdezted meg erről? Elvégre ezért fizeted :D

Fenn áll ennek a veszélye, ha nagyon szűken fordulsz akkor a farsöprés miatt beakadhatsz egy másik autóba. A nagyobb kereszteződések kialakítása viszont olyan, hogy ez nem nagyon tud bekövetkezni. A fő közlekedési útvonalakra vonatkozó műszaki előírások miatt olyan a kereszteződések kialakítása, hogy kényelmesen el tudsz fordulni, nem fogsz beakadni senkibe.

Kis szűk utcákban, lakóövezetekben, rakodási területeken kell erre inkább figyelni.

2019. máj. 12. 14:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Kérdeztem, annyi volt a válasz, hogy nem.. de nézek én sok videót, köztük ilyen autós baleseteket is, ott volt, hogy igaz kamion, dd elkaszálta a kisautót.

Szinte rettegek a koccanástól, csak az ezzel járó stressz miatt fáradok el. Többet kellene vezetnem.

2019. máj. 12. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Teherautóval is előfordul, de sajnos a busznál sokkal jellemzőbb, sokkal nagyobbat kaszál a fara a kialakításából fakadóan. Viszont mire meglesz a D kategóriád, lesz legalább 60 óra rutinod, addigra sokkal jobban kezeled majd. Ne aggódj ezen, az oktató úgysem hagyja, hogy baj legyen, senki nem született úgy, hogy tudott ekkora vasakat vezetni.
2019. máj. 12. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Kicsit később kell megkezdeni a kanyarodást, láttad már biztos hogy egy busz orra is átcsúszik a szembe sávba. A másik, hogy ha van hely, előtte kicsit balra viszed a járgányt, utána kezded a kanyarodást.
2019. máj. 12. 15:27
 5/5 anonim ***** válasza:
90%
A kamionnál azért másabb a helyzet, mert az hosszabb. A hátsó farsöprés ugyanakkora, viszont a kanyarodás miatt távolabb kell tenni a kisebb ívre eső szegélytől valamint kicsit szögletesebben is kell befordítani. Ezek miatt azt könnyebb beakasztani a kocsikba.
2019. máj. 12. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!