Törött jobb féltengely csere után kattogó hang hallatszik általában jobbra kanyarodásnál. Mitől lehet?
Ignis MK2, SKF (új féltengely). Gyári hibás lenne a féltengely?
Mennyire veszélyes így közlekedni? Hétvégén kb. 400km-t mennék vele, addigra senki nem vállalta be a vizsgálatot / javítást.
Kollégámnak is volt hasonló baja, neki a meglévő féltengely kopogott.
Ezért szerelővel cseréltette, aki sajnos kókler volt, nem odavalót tett bele, lerobbanás és költséges márkaszervizes javítás lett a vége.
Az eredeti kopogás okát valamilyen szorulásra tippelték a márkaszervízben, mint ahogyan #1 is írta.
#1: Ötletem sincs, egyszer csak hiába tettem sebességbe, nem ment a dolog.
#2: A Bárditól lett rendelve az egyetlen elérhető fajtából a megfelelő típus.
Bevittem oda, ahol a féltengelyt cserélték - amit nem ők rendeltek, hanem én vittem -, véleményük szerint nem kellene, hogy baja legyen. Annyit mondtak, hogy ezekben kell lenni "gyárilag" zsírnak, de vigyem vissza később és nyomnak bele zsírt, aztán meglátjuk, hogy segít-e.
Nekem ezzel annyi a bajom, hogy utána kell a kocsi, meg nem szívesen próbálgatnám így, ha több kárt csinál, mint hasznot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!