Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki hogy kezdett neki vezetni?...

Ki hogy kezdett neki vezetni? Jogosítvany szerzés óta eltelt egy év ezalatt 2 alkalommal vezettem.

Figyelt kérdés
Tippeket szeretnék, ötleteket kérni mi az amire figyeljek. Illetve történt e veletek valami "gáz" amikor még jogsi után bénáztatok és azt hogy oldottátok meg? Városba kellene mennem autóval viszont nincs aki segítsen ezért ez a "buta" kérdés... lehet egyedül még jobban is bele jövök de pár jó tanács, bíztató szó jól jönne

2019. máj. 11. 17:08
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Az elkezdése miatt van bennem stressz és féltem az autómat. Nyugodt tipus vagyok nem fogok kapkodni vagy kormany rangatni de bennem van a para.
2019. máj. 11. 19:10
 12/23 anonim ***** válasza:

Ott van az autó, van lehetőséged gyakorolni?

Melyik városba kell bemenned?

Nem a legjobb úgy nekiindulni egy ilyen útnak, hogy előtte lényegében nem vezettél, többek között azért, amit említettél is, az önbizalom hiány...

A városokban sincs mindig csúcsforgalom, lehetőleg akkor menj, amikor kisebb forgalommal számolhatsz.

Az sem lenne rossz, ha holnap (vasárnap) levezetnéd azt az utat oda-vissza.

Vasárnap általában kicsi a forgalom, a "felderítés" sokat segíthet.

Persze, pénzbe, és időbe kerül, de legalább nyugodtabb leszel, ha tudod, merre kell menni...

2019. máj. 11. 19:20
 13/23 A kérdező kommentje:
Holnap kell mennem.
2019. máj. 11. 19:25
 14/23 anonim ***** válasza:

Akkor próbálj megnyugodni, a vasárnap a városokban is nyugisabb, nincsenek ingázó tömegek az úton.

Nem lesz üres az út, de egy hétköznaphoz képest lézengés lesz csak

2019. máj. 11. 19:30
 15/23 anonim ***** válasza:

Szerintem vágj bele, nem lesz baj. Én úgy vezettem először egyedül, hogy nem volt időm gondolkozni rajta. Egész nap úgy terveztem, hogy busszal megyek majd, aztán közbejött valami és nem értem el a buszt. Otthon volt a kocsi, muszáj volt odaérnem, szóval azzal mentem. Izgultam rendesen, ugyanakkor útközben már megnyugodtam. Előtte párszor vezettem apummal meg a párommal, de nem azt a kocsinkat, amelyikkel mennem kellett. Ne gondolkodj rajta sokat, csak indulj el és minden jó lesz. 🙂

Jogsid meg tuti nem azért lett mert csinos vagy, szóval legyen önbizalmad. Nekem mondta az oktatóm a forgalmi előtt, hogy csípjem ki magamat. Persze csak viccelt, de amúgy viszonylag csinosban mentem, ízlésesen kivágott felsőben, mondta is az oktató, hogy én aztán biztosra megyek. Aztán a vizsgabiztos kitett az első kis semmiség hibán.. 🙃 Nekem az egy kicsit letörte az önbizalmam, mert amúgy nagyon jól ment a vezetés, a vizsgán is, nem tudtam mi a baj.

Egyébként ha jól esne, hogy megy veled valaki és mást nem tudsz megkérni, az oktató még mindig ott van. Veszel tőle egy órát úgy, hogy a te kocsiddal mentek, általában el szokták vállalni az ilyet. Mondjuk ha nem volt jó kapcsolatod vele, akkor inkább ne, egyedül is simán belejössz. 🙂

2019. máj. 11. 20:07
 16/23 anonim ***** válasza:

#15#

Mennyire lehet életszerű, hogy ma éjjel az oktatóval gyakoroljon a kérdező?

Holnap kell bemenni a városva :-)

2019. máj. 11. 20:13
 17/23 anonim ***** válasza:

Én miután megvolt a kezemben a papír, máris vezettem édesapám mellett.

Akkor még egy régebbi autónk volt, szervó meg minden nélkül. Azt az autót imádtam is, de azt kb. 3 hónappal a jogosítványom után el kellett adni. Akkor vettünk a meglévő Swift mellé egy kombi Mondeo-t. Érzésre sokkal nagyobb, hajószerű, de valahogy mégis jobban tudom kezelni mint a Swiftet, hiába van a hosszukban 1 méter különbség.

Ami a legfontosabb, hogy egyedül ülj autóba, hallgass közben zenét /az megnyugtat/ és ismerd meg a saját autódat.

2019. máj. 11. 20:22
 18/23 A kérdező kommentje:

Én nem raktam ki semmim. Nekem ne a cicimre adják meg hanem a tudásomra és ez az életem minden területén igaz.

Plussz amúgy sem az a fajta vagyok.

És igen holnap vasárnap kell mennem.

Vagy erőt veszek magamon és bemegyek vagy több órát ücsörgök :)

Csak kíváncsi vagyok ki hogy kezdte és hogy vette az akadályokat.

2019. máj. 11. 20:24
 19/23 anonim ***** válasza:

"hallgass közben zenét /az megnyugtat" - vagy eltereli a figyelmét, esetleg a zene ütemére akar vezetni akkor is, amikor más tempó kell.

A zene hallgatás egyéni igény szerint lehet jó, vagy zavaró - ezt mindenki maga tudja eldönteni

2019. máj. 11. 20:29
 20/23 A kérdező kommentje:

A zene jó ötletnek tűnik valóban ;)

Nem tudom ki hogy kezdte viszont bennem olyan nagy gyomorgörcs van.

De az a jó fajta (ha lehet ezt mondani)

2019. máj. 11. 20:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!