Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki hogy kezdett neki vezetni?...

Ki hogy kezdett neki vezetni? Jogosítvany szerzés óta eltelt egy év ezalatt 2 alkalommal vezettem.

Figyelt kérdés
Tippeket szeretnék, ötleteket kérni mi az amire figyeljek. Illetve történt e veletek valami "gáz" amikor még jogsi után bénáztatok és azt hogy oldottátok meg? Városba kellene mennem autóval viszont nincs aki segítsen ezért ez a "buta" kérdés... lehet egyedül még jobban is bele jövök de pár jó tanács, bíztató szó jól jönne

2019. máj. 11. 17:08
1 2 3
 1/23 grafno ***** válasza:
49%
Hasznalj navit és lassaban menj mint a megengedett. Kövesd az előtted lévőt nagy követési tavolsaggal. Maradj mindig a külső sávban és ne siess semmivel sem. Indulj előbb 30perccel. Egy jó navi mondja merre menj akkor nem nagyon nézelődni, hol mikor kell lefordulni. Röviden ezt mondanám.
2019. máj. 11. 17:16
 2/23 A kérdező kommentje:
A gyomorideg lekűzdése nagyobb gond... ha beülök eszembe jut amivel elbúcsozott az oktatom mert 30 óra vezetés után sikeres vizsgát tettem.
2019. máj. 11. 17:36
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A navi hibázhat, nem ritka, hogy felül kell bírálni az utasítást, mert hülyeséget mond, jobb esetben csak elküld a cél mellett, rosszabb esetben szabálytalan a manőver (pl egyirányú utcába akarja beküldeni, szembe a forgalommal)

A szélső sávban haladás is két élű, oké, hogy ott lassabb lehet a tempó, de ott mennek a buszok, teherautók, és ami a lényeg, a buszok kiállnak a megállókba, elindulnak, közvetlenül mögöttük haladva meg nem sokat látsz...

Erre nincs egyértelmű tanács, te látod, hogy ilyen előtted az út, a forgalom, nem feltétlenül kell a szélső sávhoz ragaszkodni, viszont a belsőben meg haladni kell.

A navi utasításainak megfelelően kell váltogatni a sávokat, és időben váltani... ha azt mondja

, hogy 300 méter után forduljon balra, és az úton párhuzamos közlekedés van, valószínűleg nem a szélsőből lehet balra menni (besorolásjelző tábla).

A forduljon jobbra, forduljon balra utasításoknál azt kell mérlegelni, hogy valóban ott kell lefordulni, vagy 30 méterre is van egy útkereszteződés, és ott.

Az is kedves a navitól, amikor azt mondja, hogy folytassa útját észak-kelet felé... egy idegen helyen biztos mindenki tudja, merre vannak az égtájak :-)

Hasznos a navi, de az utat kell figyelni, nem vakon követni az utasításokat.

Lehetne hasznos tanács, hogy menj automata váltós autóval, azzal nem lehet lefulladni, de ha manuális akkor legalább ismerkedj vele indulás előtt, hogy a lefulladás réme ne foglalkoztasson a városban araszolgatva.

2019. máj. 11. 17:42
 4/23 anonim ***** válasza:
Ne egyből városba menj. Körözz a környékeden és ismerd meg a kocsit. Én mindig egyre többet mentem nem egyből bele a mély vízbe.
2019. máj. 11. 17:54
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Miért, mivel búcsúzott az oktatód? 😀

Egyébként nem feltétlenül rossz, hogy egyedül mész, legalább teljesen magadra leszel utalva, akkor fejlődsz igazán. Figyeld nagyon a tükröket meg a forgalmat, ne menj bele kétes szituációkba, inkább várd meg amíg biztosan kiférsz egy kikanyarodásnál. Próbálj olyan útvonalon menni, amit ismersz és ahol elsőbbséged van, illetve indulj jóval korábban, hogy az esetleges elkésés ne stresszeljen. Előtte gyakorold az autó kezelését egy kis forgalmú helyen, az ad egy magabiztosságot. Amúgy meg nincsen semmi ha bénázol egy kicsit, balesetet biztos nem fogsz okozni, aki meg ledudál vagy hasonló azzal nem kell foglalkozni.

Nekem az okozta a legnagyobb problémát, hogy diesel autón tanultam, itthon meg benzines van és sokszor lefulladtam.

2019. máj. 11. 18:25
 6/23 A kérdező kommentje:

A szépségem miatt lett meg.

Ami kamu mert 30 ora alatt semmi gond nem volt csak amikor belem beszelte a lefulladast es az utolso par alkalommal a vizsga elott tobbszor lefulladtam

Nem úgy éreztem és azóta párszor vezettem szerintem semmi gond nélkül. Igaz sután de nem tartottam fel senkit és nem ütöttem el senkit és semmit. A kreszt is betartottam.

Gyakorlás útján menne persze kisujjból is.

A városban eljutás nagy falatnak tűnik.

Nem tudom bemérni a stressz miatt merjem e vagy sem.

2019. máj. 11. 18:30
 7/23 grafno ***** válasza:
Az idegesseg, figyelmetlenség az lassan elfog múlni. Csak azért írtam a navit, mert elég jól elvisz mindenhova minimális hibával esetleg. Ha eddig tomegkozlekedessel mentél akkor előfordulhat, hogy nem figyelted az utat és jöhetnek a plusz körök városnézés formájában. De amit előttem is írták azokat betartod akkor nem lesz baj.
2019. máj. 11. 18:46
 8/23 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy kezdtem neki vezetni hogy 16 éves koromtól fogva 3 éven keresztül majdnem minden pénteken kiloptam a fater kocsiját a garázsból,míg ő éjszakás műszakba dolgozott,és azzal mentünk rendszeresen a haverokkal bulizni,diszkózni..persze jogsi nélkül,sosem állított meg rendőr..utána leraktam a jogsit,igaz akkor már tapasztalt sofőrnek számítottam..😃

Keríts magad mellé egy tapasztalt sofőrt,és vezess többet,heti pár alkalmat,hamar bele fogsz jönni..

2019. máj. 11. 18:47
 9/23 A kérdező kommentje:
De nincs akit tudnék keríteni ezért is írtam ide. :)
2019. máj. 11. 18:55
 10/23 anonim ***** válasza:

Pedig csak gyakorlat kérdése, amit úgy tudsz megszerezni, hogy vezetsz és óvatos, körültekintő vagy, hogy ne legyen semmi gáz.

Én a jogosítvány megszerzése után 10 évig nem nagyon vezettem. Vagy csak alkalmanként, rövid utakon, ismerős helyeken. Aztán olyan munkám lett, hogy rögtön az első napokban kaptam egy furgont, amivel vagy Budapest belvárosában kellett jönnöm-mennem, vagy pályán az ország túlsó végébe. Nem mondom, hogy az elején nem paráztam. Főleg azért mert nem vagyok budapesti, így ott nem sok helyismeretem volt. De végül mindig eljutottam az úti célra, semmi gáz nem volt, az autón soha karcolást se okoztam. Aztán fél-egy év múlva már teljesen rutin lett, hogy mennem kell, Budapesten is szinte bárhova eltalálok gps vagy térkép nélkül. Mert gyakorlatot szereztem és ez a lényeg. :)

2019. máj. 11. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!