Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízelen tanultam mennyire...

Dízelen tanultam mennyire lesz problémás egy benzinessel elindulnom?

Figyelt kérdés
Egész jól megtanultam dízelesen , "ritmusosan" , pörgösen elindulni , váltani érezni az autót . Mennyire leszek bajba egy benzinessel?
2019. máj. 9. 18:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
egy kicsit nagyobb gázzal indulsz és ennyi
2019. máj. 9. 18:32
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kipróbálod, és megírhatod a tapasztalataidat...

Vannak, akinél semmiféle problémát nem okoz, és vannak, akik még évtizedes gyakorlattal is le tudnak fulladni, ha egy számukra ismeretlen autóba kell átülni.

Hallod a motor hangját, jobb esetben van benne fordulatszám mérő.. annyira lesz problémás, amennyire hagyod, hogy problémás legyen.

2019. máj. 9. 18:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Át kell szokni és annyi. Nekem 10 éve van jogsim, 8 év után váltottam benzisen autóra, az első elindulás nehezebben ment. Aztán azt szoktam ment, visszaültem egy dízelesbe és megint meg kellett szokni. De ez csak pár elindulás és ennyi
2019. máj. 9. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:
De ugye nem a gáz nélküli elindulást sulykolta az oktatód?
2019. máj. 9. 18:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is dízelen tanultam. Elösször mikor elmentem faterral vezetni állandóan lefulladtam aztán megkérdeztem tőle mi lehet a gond. Kérdezte, hogy mennyi gázt adok? Én pedig furcsán néztem. Nekem oktató úgy mondta elég ha szépen engedem fel a kuplungot. Na hát ez egy 1.4-es 1450kg-s 95 lovas mpv. Ha egyenes vagy kicsi lejtő van akkor persze elindul ez is gáz nélkül, de már megszoktam, hogy kell neki gázt is adni. Kimentünk a város szélére 5x 6x elindultam megálltam, elindultam megálltam aztán vissza a városba és ott is direkt mentünk egyik utcából a másikba, hogy sokszor kelljen megállni, elindulni. Szóval azt mondom összességében 20-25 perc alatt át lehet szokni.
2019. máj. 9. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem az első autóm dízel volt, megvolt 3-4 évig.

Ezután egy benzinesem lett.

Kb. 1 hónapig fordult elő, hogy egyszer-egyszer lefulladtam vele, azt is általában emelkedőn indulásnál. Aztán azóta talán egyszer sem fulladtam le vele.

De azt azért hozzá kell tenni, hogy nekem akkorra már volt 3-4 évnyi rutinom, tehát lehet hogy neked több idő kell majd.

2019. máj. 9. 21:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Negyed óra átszokni. :)

Megvettem életem első autóját (1.4 benzin, kéziváltós) így 40+ évesen, eddig csak nagyköbcentis kézi, illetve automataváltós diesellel jártam (Mercedes Citaro, Mercedes Conecto, Ikarus 260/280), és az első alkalommal kétszer sikerült csak lefullasztani. (na jó, utána azért többször is, jellemzően akkor, amikor a "nagyból" ültem át a "kicsibe" meló után, de mára ez is elmúlt. :)

2019. máj. 9. 22:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó csak nem egy Vitara? :P
2019. máj. 9. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!