Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segédmotoros kerékpár áramvona...

Segédmotoros kerékpár áramvonalassá alakítása engedélyköteles?

Figyelt kérdés

Ha egy segédmotoros kerékpárra építek egy áramvonalassá tevő burkolatot (alacsonyabb fogyasztás miatt), akkor azt engedélyeztetni kell?

Nagyobb motorra úgy tudom mindenféle átalakítás engedélyhez van kötve, és a nagyobb motort műszakiztatni is kell, viszont a segédmotorokat nem kell műszakiztatni, ezért gondoltam, hogy akkor talán az átalakításokhoz sem kell engedély.

Valami ilyesmi átalakításra gondoltam, csak smkp-val:

[link]

2019. máj. 4. 23:02
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Ilyet? Ezzel többet enne az biztos.
2019. máj. 5. 07:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha elolvasod a cikket, látod, hogy nem ért el olyan szintű megtakarítást, ami indokolná számodra az átépítést. SMKP: városban használod? Életveszély lenne ezzel a burkolattal közlekedni, plusz az autók között sem férnél el, dugóban állva meg tök mindegy van-e burkolat vagy nincs. Városon kívül? Felborítja a szél, a menetszél az 50 kg-s kismotorodat, ha ekkora vitorlát építesz rá. Szerintem engedd még el most az elején ezt a dolgot :)
2019. máj. 5. 10:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Már csak a burkolat súlya elvenné azta kis megtakarítást amit az áramvonalasság miatt nyernél vele.
2019. máj. 5. 12:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem vinné el. A gördülő surlódás a tömeggel egyenesen arányos, a közegellenállás viszont a sebesség négyzetével...

Ott vannak a fogyasztási adatok, kb. 30%-oz hozott neki, ennyiért tényleg nem éri meg.

2019. máj. 5. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!