Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsival, eltelt több...

Friss jogsival, eltelt több hónap és még mindig nem vettem autót mert nem tudom mit akarok, főleg ismerősök kérdezgetnek heti szinten. Az eszemre vagy a szívemre kéne hallgatnom?

Figyelt kérdés

1.4es Fabia-val vizsgáztam, utána húgom vitt párszor gyakorolgatni a Nissannal, rutintalanság ide vagy oda nem érzem ezekben a tüzet, ezt elmondtam itthon is a családnak, ami csak szaporította a szót, hogy nekem miért nem elég egy H vagy J astra, amit 180-200 ezres fizetésből nyugodtan üzemeltethetnék. Amikor mondom nekik hogy nekem nem annyit jelent egy autó meg maga a vezetés, hogy elindulok A-ból megérkezek B-be.

Sajnos nálunk nincs kultúrája az autózásnak mindenki úgy vett autót mindig, hogy szarér húgyér de menjen, fogyasszon keveset, rajtam meg nevetnek...

Most már azt hallgatom hogy ha eddig nem vettél autót, innentől még nehezebb lesz elkezdeni egyedül, viszont 3 millióból +500e nem tudom magam rászánni hogy egy olyan autót vegyek amiben nem érezném jól magam, és csak azért van mert ezen kell még gyakorolgatni....

2019. máj. 4. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha 200000-et keresel akkor ne 3 millióból vegyél autót, mert az nem a te szinted. Az ajánlott vásárlási keret a nettó bérednek 3-6 szorosa, azaz 600.000-1.200.000!

és azért 1 millió körül már elég nagy a választék és ki lehet fogni nagyon jó állapotú autókat. Ezekkel is lehet élvezni a vezetést, Válassz valami 140-170 lovas benzineset vagy egy 130-150 le körüli PD TDI-t azt ezek is ugyan azt az élvezetet tudják majd adni mint a 3 milliós kocsi csak éppen marad még 2 millád. A maradékot meg tedd félre és kezdj el gyűjteni lakásra, mert 30-40% önerő szükséges a hitelhez.

2019. máj. 4. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Ennyi fizetésből semmilyen autót nem kell venni, ha nem muszáj. Persze, ha mamahotel és nincs tervben nagyobb kiadás (ház, lakás, család stb) akkor lehet.

Egyébként olyat vegyél amit a szíved diktál, de ésszerűen fenntartható.

Pl, ha egy coupe az álmod, akkor ilyen fizetéssel ne BMW-t nézegess, hanem egy Astra G Coupe turbo-t vagy Volvo C70-et pl.

2019. máj. 4. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Szeptember közepén kaptam meg a jogsit és Február közepén vettem egy autót 200k ért Suzuki swiftet. Pedig a fizum 300k volt. Csak meg akartam tanulni rutinosan meg h ne törjek össze drágább kocsit. Úgy is lett aztán vettem jobbat 1 milkáért azóta sokkal óvatósabb vagyok meg biztonságosabb 😉
2019. máj. 4. 18:34
 4/4 anonim ***** válasza:
úgyse tudsz vezetni minek még nagyobb teljesítményű autó? majd ha már vezettél jópár 10ezer km akkor vegyél drágábbat
2019. júl. 24. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!