Szerintetek mennyi fizetés kell ahhoz, hogy valaki egy havi 100 000 Ft-os lízing díjjal rendelkező autót különösebb nehézségek nélkül fenntartson?
Ezt igy nem lehet megmondani.
Elég lehet matematikailag 100 ezer forintos fizu is ha még anyuci és apuci vesz neked mindent, de lehet, hogy egy millió is kevés ha családod van esetleg másik autó is vagy épp hitel a házon.
Szüleim ketten együtt 700k-t keresnek mégis egy 15 éves Renault engedhetnek csak meg maguknak a deviza hiteljük miatt.
Nyilván nem olyan vészes van mindenre pénz amit szeretnének, de nem is úgy élnek, hogy na akkor jöjjünk ki minden hónapban ki 0-ra és hozzunk ki 3 évente új autót.
Én egyedülálló vagyok. Külföldön dolgozom. Most vettem egy új Vitarát, remélem 15 évig minimum kiszolgál anélkül, hogy pénztemetővé váljon.
Anyagilag megtudnám tenni, hogy nem Vitarát hanem egy prémiumabb autót veszek hitel segítségével, de mivel nekem nem számit a presztizs és elöbb vágnám le a kezem mint hogy bárkinek is tartozzak igy maradt ez
Ez attól függ, hogy milyen kiadásaid vannak és milyen célokra kell / ajánlott félretenned.
Ha egy 50 éves egyedülálló fószer vagy saját házzal, megtakarításokkal, a gyerekek meg már kirepültek, akkor havi nettó 400-al is meg lehet ezt csinálni. Feltéve, hogy olyan nagyon fontos számodra, hogy pár évente új autó legyen a segged alatt.
Ha nagy család van és esetleg még nincs saját lakás, vagy van várható nagyobb kiadás / befektetés, akkor simán lehet hogy havi 800-al sem akarsz lízingre pénzt szórni.
Függ az életviteledtől.
Van aki nettó 250-el vígan el van, mint hal a vízben.
Mert mondjuk a párja is keres ennyit, és különösebb kiadás nélkül a lakás másik 100-ból megvan, a kaja meg többi még 70 ezer, és maradt nettó 2 kiló a kettejük zsebében még.
én 400 nettó körül keresek, de nem férne bele. Külön lakok és átlagba a fizetésem fele megmarad. De építkezni készülök. Ehhez már 1 éve elkezdtem írni egy exel táblába, hogy mi az a hitel mennyiség amit be tudnék vállalni egyedül. Arra jutottam nagyon max 100, de jobb lenne ha 80 nál megállna.
fél évi költségvetésem áprilistól visszafelé: 230 , 195, 250, 160, 300, 210 --> átlag 225/hó. ez még megemelkedik a matek alapján kb 250-re ha egyedül leszek
Következtetésem. Hitel nélkül kb 160 elég lenne egy hónapba jelenleg, de öcsémmel felezzük a költségeket. viszont mindig van valami váratlan kiadás, csak éppen máshogy nevezzük pl: kuplung csere, mosógép, ruha, cipő...
így havi b 50-100 között tudnék félrerakni, ami nem rossz és nem változtatok semmit az élet színvonalamon.
De már előre stresszt okoz, egy kicsit. Mert egy hirtelen nagy kiadáshoz lehet hogy spórolnom kell majd
Élethelyzet függő.
Ha megvan már a saját lakás, nincs törlesztendő hitel, egyedülálló vagy és nincsenek nagy igények (villantós cuccok, drága nyaralás, stb) akkor nettó 400 elég lehet. 100 megy a lízingre, 20-at biztos eltankolsz, 100 elmegy a rezsire (tételezzünk fel egy kisebb családi házat, internettel, kábeltévével, mobiltelefon korlátlan csomaggal), 100-at megkajálsz, és akkor már nem spórolsz a minőségibb ételeken, marad 80 egyebekre: ruha, szórakozás, hobbi, nyugdíj-előtekerékosság. Szúken, de elég.
Ha hitel van, család van, több gyerek van, akkor a két kereső együttes jövedelmének legalább egy milliónak kell lenni, hogy ne legyen folyamatosan pénzzavar hó végén.
"Elég lehet matematikailag 100 ezer forintos fizu is ha még anyuci és apuci vesz neked mindent"
Na a bank, vagy az egyéb lízinget nyújtó cég ezt pont nem veszi figyelembe. Őt csak az érdekli, hogy rendszeresen igazolhatóan mennyi jövedelem érkezik rendszeresen a számládra. Az hogy anyuci, apuci, vagy bárki ad neked pénzt, az semmilyen módon nem veszik figyelmébe.
Kérdező, ezt ott kéne megkérdezni, ahol a lízinget igénybe szeretnéd venni. Ott kerek perec megmondják.
Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi, havi nettó 350-400e-s bevételnél ha rajtam múlana simán bele mernék vágni. De egyrészt nem vagyunk egyformát, nem egyforma az életvitelünk, nem tudom milyen plusz költségeid vannak pl lakáshitel, gyerektartás, egyéb, így ezzel a véleménnyel nem sokra mész. Másrészt a pénzintézetek szeretik magukat bebiztosítani. Így hiába tudnád kevés bevételből kigazdálkodni, ők szándékosan felül fogják becsülni, hogy mennyi jövedelmednek kellene lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!