Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes bíróságra vinni,...

Érdemes bíróságra vinni, létezik szavatossági jog?

Figyelt kérdés

Vettünk egy használt gépjárművet magánszemélytől ami már a hazavitelkor lerobbant, vontatni kellett. Másnap szerelő megnézte de mondta hogy hozzá sem fog nyúlni, ezer sebből vérzik a jármű.

Visszahívtuk az eladót illetve jeleztem 48 órán belül hogy elállok a vásárlástól, szavatossági jogommal élve. Az eladó nem akarja visszavenni, miszerint ilyen nincs (kötelező visszavásárlàsi jog). Én nondtam hogy a szavatossági jogommal élve vinném vissza. Mit tegyünk? Érdemes bíróságra vinni az ügyet?

Egyèrtelmű hogy csalás áldozatai vagyunk.. A járművet nem lehet beindítani sem :)

2019. máj. 3. 07:47
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Kgazad van ezt mindenki látja jogos amit akarsz teljesen de sajnos a torvenyek nem ilyenek
2019. máj. 4. 16:46
 22/24 A kérdező kommentje:

Persze tudom hogy nem csak így megy egyszerűen...

Majd írok beszámolót mire jutottam végül, hátha valakinek tanulságos lesz

2019. máj. 6. 15:41
 23/24 D. Brasco ***** válasza:
Ha ez valakinek tanulságos lesz az maximum te magad vagy!Hogy legközelebb nem kell mindent szart elsőre megvenni!Egyebkent csak kivancsisag keppen ennek a lom szarnak egyaltalan van rendszáma meg valamilyen papirja?Mert maskülönben maximum a sóhivatalba tudsz menni reklamálni.......mert ha nem valamilyen papiros forgalomban lévő autóról van szó,akkor az gyakorlatilag nem más mint pár száz kiló ócskavas amivel senki nem fog foglalkozni hogy téged úgy levettek vele mint a nagykabátot!
2019. máj. 6. 16:03
 24/24 A kérdező kommentje:

Természetesen tanultam belőle! Ez volt az első ilyen adásvételim úgyhogy most érzem hogy ezzel az esettel mindent megtanultam ami a jövőre nézve hasznos lehet.

Igen van rendszáma és papírjai is.

2019. máj. 7. 06:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!