Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes bíróságra vinni,...

Érdemes bíróságra vinni, létezik szavatossági jog?

Figyelt kérdés

Vettünk egy használt gépjárművet magánszemélytől ami már a hazavitelkor lerobbant, vontatni kellett. Másnap szerelő megnézte de mondta hogy hozzá sem fog nyúlni, ezer sebből vérzik a jármű.

Visszahívtuk az eladót illetve jeleztem 48 órán belül hogy elállok a vásárlástól, szavatossági jogommal élve. Az eladó nem akarja visszavenni, miszerint ilyen nincs (kötelező visszavásárlàsi jog). Én nondtam hogy a szavatossági jogommal élve vinném vissza. Mit tegyünk? Érdemes bíróságra vinni az ügyet?

Egyèrtelmű hogy csalás áldozatai vagyunk.. A járművet nem lehet beindítani sem :)

2019. máj. 3. 07:47
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Konkrétan nem autóról van szó hanem egy homokfutóról és nem pár száz ezer volt hanem 1 millió feletti az ár.

A szerelő mondta hogy 3 napon belűli elállási jog lètezik amikor magánszemélytől vásárolunk, főleg ebben az esetben hogy a szerződésben nem lett megemlítve semmilyen hiba, állítólag tökéletes állapotban van/volt.

A kilóméteróra állásán is tudjuk bizonyítani hogy 20km-nél többet már nem is tudtunk vele menni, megàllt, nem indul be. A szerelő nem nyúlt hozzá mert elmondta hogy a váltó is hibàs illetve a motor is, ha belefèrünk a 3 napba azonnal vigyük vissza mert ezer sebből vérzik a jármű (külsőre megnyerő és jó de igazából egy összetákolt szar).

2019. máj. 3. 11:28
 12/24 anonim ***** válasza:
Es mi van, leirva a szerződésben, az hogy tökéletes állapotban, vagy az hogy a megtekintett állapotban?
2019. máj. 3. 14:24
 13/24 A kérdező kommentje:
Nincs ilyen rész hogy milyen állapotban viszont az a rész nincs kitöltve ahol az eladó leìrja a fent lèvő hibákat.
2019. máj. 3. 16:04
 14/24 anonim ***** válasza:
Akkor ez bukó
2019. máj. 3. 16:32
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez a homokfutó akkor olyan sufniban bontott alkatrészekből össze állított szöcske?

Ez nem gyárilag ilyen?

2019. máj. 3. 16:44
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Valami ilyen rémség lenne a tied is?

https://www.youtube.com/watch?v=A2mE6fs6Zfg

2019. máj. 3. 16:47
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
neked is ilyen király géped van mint ez itt feljebb?
2019. máj. 3. 17:55
 18/24 A kérdező kommentje:

Így van, valami összetákolt szar...

Kisebb sokkal a gépezet

2019. máj. 3. 18:23
 19/24 anonim ***** válasza:

[link]

És még a bíróságra akar menni...

lol

2019. máj. 3. 23:44
 20/24 A kérdező kommentje:

Mindenki ki van akadva hogy mekkora szemèt vagyok hogy bìróságra akarok menni az üggyel. Nem tudom hogy ha valaki más lenne az én helyemben milyen nyugodtsággal tudná elfogadni hogy kidobott az ablakon több mint 1 millió forintot egy gépjárműre amire összegyűjtött/megdolgozott érte?

Egyáltalán hogy mer bárki is ilyen szemét módon egy rakást szart látszatra szépen kicsinosìtva eladni ilyen áron? Az eladás részleteibe bele sem mennék már...

Bevallom hogy hülye voltam és kellett volna vinnem valakit aki jobban èrt ezekhez de most már megtörtént a baj. Még jó hogy bíróságra fogok menni!

Az ilyen ember ne üljön már otthon nyugodtan ès boldogan hogy átverésből szerzett ennyi pènzt... Mocskos szemét ember az ilyen! Soha nem lenne pofám ehhez

2019. máj. 4. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!