11 éves kocsi öregnek számít e? Hány éves kortól nem ajánlott autót vásárolni?
Ahogy írtam, olyan határeset. Kimondottan nem öreg.
Középkorú. A kevés km kifejezetten előny.
Gondolom H (esetleg késői G) Astra, D Corsa, esetleg első generációs Insignia a tárgy. Ezeknek az Opeleknek elég jól sikerült a formaterve. Ma sem keltik kifejezetten "öreg" autó benyomását. Jól beleillenek az utcaképbe, teljesen átlagautók manapság is. Ebből a szempontból sem öregek.
Műszakilag relatív modernek, biztonságosak. Apróságokon látszik, hogy nem a mai kor termékei. Pl kijelző elég pixeles, esetleg még monokróm, multimédiai hiányosságok, nincs benne led-mátrix kijelző... ilyesmikre gondolok, amikkel azért ma is vígan együtt lehet élni ha csak egy "közlekedőedény" kell.
Egyébként nekem is Opelem volt korábban, amiről a # 7-es hozzászólásban írtam.
Le is tudod kérdezni az adatait online ingyen:
(Ha nincs ugyfélkapu hozzáférésed még, akkor okmányirodán igényelhetsz)
Eg PDF fájlban benne az autó minden adata, fényképek vizsgákról, kilóméteróra állások.
Hát az én kocsim 18 éves és közel 300.000 km van benne + benzines.
Állapotát tekintve nézem és nem az érzelmi szálat, akkor ugyan úgy meg venném, mert az utolsó csavarig tudom, hogy mi mennyivel van meghúzva és mikor volt cserélve. Ezen el is gondolkoztam, hogy így ugyan ez a kocsi mennyibe kerülne, ha azt nézzük, hogy majdnem hogy 100% állapotban van, hát nem tudom, 1 millió alatt nem adnám oda senkinek sem, szomszédom is kérdezte, hogy nem-e eladó, mondtam is neki egy ilyen irreálisan magas árat poénból, persze vette is a lapot. :)
Egy kocsinak meg nem kora van hanem állapota.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!