Kamionosok rémálma lesz a Brexit? Vagy csak túllihegik az egészet?
https://www.youtube.com/watch?v=9P56ODP21_o
Ez elvileg egy próba-sztrájk volt, hogy mi fog történni ha ténylegesen bejön a vámolás, és pár hónapja meg az Angol oldalon próbálták el ugyan ezt, és Dovertől Londonig ért a kamionsor.
Tényleg ez fog lenni akkor majd rendszeresen? Angol fuvar az egyik leggyakoribb, mi lesz így? Van esetleg más alternatíva? Úgy tudom Rotterdamból meg egyéb helyekről is lehet hajózni angolba, de valahogy mégis a Calais-i a legkedveltebb, gondolom ott a legolcsóbb, szóval eléggé kételkedek ebben az egészben...
Mit gondoltok?
#2 nem tudom mennyire van rálátásod, de amíg nem tudtál csak így átgurulni a határon ez előtt 20 évvel napokig álltak a kamionok a határon... :D
És itt az a szerencsétlen helyzet van, hogy a kompok meg vonatok csak óránként - kétóránként mennek, addig meg összegyűlnek a kamionok rendesen.
Elvileg 29.-én fog megtörténni a dolog, szóval pár napon belül kiderül. Nagyon remélem hogy tényleg nem lesz semmi belőle, mert ez tarthatatlan lenne :/ Nem szívesen éjszakáznék kint az autópályán a migránsok között, nincs az a rendőri mennyiség ami ezt kezelni tudná akkor
"gyhogy majd ráér ezen mindenki akkor agyalni ha tényleg kipenderítik őket,"
Pont ezért lesz teljes káosz.
Nyilván nem maga az eljárás a nehéz, hanem hogy nincs eljárás, nincs ember aki meghatározza mi az eljárás és nincs ember, infrastruktúra aki és ahol végrehajtsa az eljárást
(Egyébként osztom, nem lesz brexit, nagyon remélem legalábbis, mert szívás lenne nekünk is a cégnél)
na azért a svájci vámolás nem olyan egyszerű mint ahogy te azt látod, hogy leparkol vágás és már megy is. Ott is sorba kell állni, meg kell várni a papírmunkát, és aki nem gyakorlott és először van ott azt se tudja mit és merre kell csinálni :D
Legutóbb Aradra mentem, átmenni Magyarból Románba kb 1 óra ácsorgás volt a határnál, visszafelé 2 óra. És ez még csak nem is egy akkora forgalmú út volt mint a Calaisi, és elvileg mindketten az EU-ban vagyunk. Szóval én szerintem azért esélyes hogy a régi határrendszer visszaköszön.
5@. kérdező. idézet:
A kérdező kommentje:
#2 nem tudom mennyire van rálátásod, de amíg nem tudtál csak így átgurulni a határon ez előtt 20 évvel napokig álltak a kamionok a határon... :D
Soha nem álltak napokig a határon. Ezt csak a nagyotmondók, eltúlzást mondók mondják.
Namármost tisztázzuk: Amikor még nem voltunk unio-s tagok és még pár szomszédunk sem,addig a határon sorban álltak,de nem napokat. Ez változó volt, határfüggő és szerencse kérdése is. Ez lehetett 1 óra hosszától, kb 8 óra hossza is.
Az akkori angliai átmenet,akkor mi voltunk unio-n kívüliek és Anglia volt unios,símán ment az áthajózas...max 1 órát kellett várni és hajóra állhattál.
Doverben viszont be kellett menni vámoltatni,ami szintén nem tartott napokig. Ez is kb. 1 óra hosszától-kb 5 óra hosszáig is eltarthatott.
Hogy visszatérjünk a brexit témára,ez még képlékeny dolog,nem tudni hogy lépnek ki,külön megállapodással vagy esetleg keményen.
Minden esetre ha valahogy kilépnek és vámoltatni kell,most nagy káosz, hosszabb várakozás lenne a vámon,mivel a 20 évvel ezelőttitől jóval nagyobb lett a teherforgalom, legalább 5-ször annyi autó van az utakon, elözönlötte Európát az olcsóbb fuvarosok, Lengyelek, keletiek...stb. Így a vámolás hosszú lenne, vagyis a várakozás oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!