Jogosan érzem magam átverve? Mit tudok tenni?
Linkeld már be a weboldalt nekünk is, kíváncsiak vagyunk rá.
Jogosan érzed magad átverve, ha nem futózott új gumit rendeltél és új futózott gumit kaptál.
Ilyen esetben 14 napod van a vásárlástól történő elállástól, azonnal vissza kellett volna küldeni, nem felrakatni és kocsikázni vele.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Linket nem adok, nem érzem fairnek, viszont annyit elárulok, hogy terepgumiról vám szó, nem pedig utcai gumiról. Így már meg lehet találni az oldalt.
Kedves első: valóban nem kocsikázni kellett volna, viszont nem voltam ott a kerékcserénél és az abroncsokat sem néztem meg annyira (hatalmas hiba, csak rohantam, hogy odaérjek záróra előtt). Így is toltak egy kis túlórát a srácok, nem mondhattam, hogy márpedig cseréljétek vissza. Erre az 5km-es útra meg annyit (utánakérdeztem hivatalos forrásból), a fogyasztóvédelem szerint attól még hogy egy terméket kipróbálok (márpedig ez annak számít), valamint meggyőződöm, hogy alkalmas e rendeltetésszerű használatra (egyáltalán nem alkalmas), attól még a kereskedő köteles visszavenni a terméket, ha nem használom ezen fejül. Mégegyszer köszönöm a válaszokat :)
Miért nem fair.
Nyugodtan belinkelheted, majd itt mindenki keresgél, nyomoz utána azt hiszed ???
4:próbálj ki egy Bfgoodrich, Silverstone abroncsot, vagy épp a Toyo mud terrain mintás abroncsát (ha még eddig nem tetted meg) és meglátod mi a különbség a minőségben és tartósságban. Bár az ára is ottvan.
5:igazad van, de semmiféle nyomozást nem igényel.
6:mostmár hallottál :) egyébként nem ragasztják vissza a szőröket, az új futófelület legyártásánál maradnak hátra, mint minden új abroncsnál, csak a minőségibbeknél egyből levágják egy külön szerszámmal.
Egyébként visszaveszik az abroncsot, visszatérítik a teljes vételárat és a postát is. Már meg is vettem egy szett Bfgoodrich gumit. Egyszer próbáltam spórolni az abroncsokon, elég is volt.
Szerintem semmi fair/nem fair dolog nincs abban ha belinkeled amit rendeltél - vagy átküldöd mindenkinek privátban.
Mi csak kíváncsi vagyunk mit kínáltak :)
" Erre az 5km-es útra meg annyit (utánakérdeztem hivatalos forrásból), a fogyasztóvédelem szerint attól még hogy egy terméket kipróbálok (márpedig ez annak számít), valamint meggyőződöm, hogy alkalmas e rendeltetésszerű használatra (egyáltalán nem alkalmas), attól még a kereskedő köteles visszavenni a terméket, ha nem használom ezen fejül."
A fogyasztóvédelem álláspontját erről a kipróbálásról nem ismerem - másról sem, ha ők mondják biztosan úgy van, ilyenkor talán 14 napod van a vásárlástól való elállásra.
Viszont a:
"rendeltetésszerű használatra egyáltalán nem alkalmas"
indoklás nem áll meg ebben az esetben. Ha a gyártó rendelkezik mindenféle engedéllyel és a gumi rendelkezik minősítéssel akkor az közlekedésre alkalmas. Attól még átverés ha nem volt feltüntetve hogy ez futózott és tényleg az és erre inkább hivatkozhatsz, mint arra hogy nem alkalmas a használatra - szerintem.
Szóval, milyen gumi volt? :D
"próbálj ki egy Bfgoodrich, Silverstone abroncsot, vagy épp a Toyo mud terrain mintás abroncsát (ha még eddig nem tetted meg) és meglátod mi a különbség a minőségben és tartósságban. Bár az ára is ottvan"
Ennyi tapasztalattal rendelkezel és nem tűnt fel, hogy futózott gumit veszel? Nem volt gyanúsan olcsó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!