Most vettem nemrég egy opel astra h 1.6 cosmo benzint. Halogén lámpákkal van felszerelve de van rajta fényszórómosó is. Eddig azt hittem, hogy ez csak xenon lámpás autóknál van, vagy rosszul tudom?
Amúgy megvan ténylegesen a mosómechanika? H Astránál (főleg facelift után) volt hogy csak a takaró fedél van ott, de a mosó hiányzik. (Nem gyártottak külön lökhárítót xenon és halogén fényszóróhoz.)
Fényszórót kapcsold fel, a szélvédőmosót működtesd hosszan és meglátod, hogy mossa-e a lámpákat! De Cosmonál nem tartom kizártnak, hogy járt, vagy kérték halogénhez is. Nekem is Cosmo volt, de eleve kanyarkövető xenonos.
2019. ápr. 23. 09:06
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg van benne. Mosom az ablakot, aztán néha lespricceli a fényszórót is. Kijön az a kis fúvóka, spriccel egyet aztán visszamegy, de még nem jöttem rá mitől függ, hogy mossa-e vagy sem. Lehet be van állítva milyen időközönként csinálja vagy ilyesmi...
Az elsőnek: azt tudom, hogy xenon lámpásnál kötelező, de nem ez volt a kérdés.
2019. ápr. 23. 11:35
4/4 anonim válasza:
Ha hosszan húzod a kart, kb 2 másodpercig folyamatosan, akkor spriccel a ényszóróra is. Utána van egy késleltetés, pár percig nem aktív a rendszer. Ez talán kb 5 perc. Továbbá feltétele, hogy a tompított fény fel legyen kapcsolva. Valamint hogy legyen elég mosólé a tartályban. Ha már kevésnek tartja, akkor spórol vele, a fényszórót nem mossa, csak a szélvédőt. Fényszóró mosó rendszerhez nagyobb tartály is jár mint a simához. 4-4,5 liter belemegy. Az is jó, hogy "szól" a kijelzőn, ha már alacsony a szint. (Ez fényszóró mosótól független dolog.) Nekem azóta újabb autóm van, szintén Opel, a legmagasabb "Innovation" felszereltségi szinttel, de ezt a funkciót már lespórolták. Nekem hiányzik. Ennél csak akkor veszed észre ha kifogyott, mikor már nem tudsz spriccelni. A jó öreg H Astránál tudtad, hogy már csak fél liter van, csak akkor spriccelj, ha nagyon muszáj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!