Miért gondolják azt az emberek hogy csak a superbike az igazi kanyarvadász gyors motor?
Azt gondolják az emberek hogy egy transfogarason csak egy 600-as vagy 1000-es sportmotor lesz gyors pl gsxr mert hogy att úgy lehet dönteni meg úgy megy. Viszont egy 4 hengeres motorban sok a forgó alkatrész. Nagy a felegyenesedési hajlama ezáltal, valamint 200 kg, 60-70-es tempójú kanyaroknál ami majdnem visszafordul ott szerintem nehezen terelgethető,. Míg pl egy egy hengeres túra endúró ami csak 50 lóerő, cserébe 160 kg csak, az sokkal lágyabban könnyebben terelgethető, tud kanyarodni olyan mintha csak egy biciklivel mennék? Míg egy sor4 en érződik a súly. Ez az én véleményem. Jó persze a moto gp n se endúrókkal mennek mert hogy az könnyebben terelgethető, de ott pálya körülmények vannak meg profi versenyzők.
Egyszer mondtam ismerősömnek hogy megyek majd az endúróval a hegyekbe akkor kiröhögött hogy hát oda sportmotor kell hogy lehessen döntögetni....
Utolsó, ezt rosszul gondolod.
Egyrészt nem pont xt660 ra kell gondolni, nem túra enduróról szól a dolog hanem supermotoról mint pl husaberg fs650e is.
110kiló, 67 lóerő, 60Nm forgató nyomaték.
igaz nincs olyan széles gumija mint egy gyorsaságinak de attól még nincs kisebb tapadási felülete.
valamint ha fizikában jártas vagy akkor sejted hogy melyik guminak veszti el előbb a tapadást az ami pl adott tempónál adott kanyarban 200kilós motort kell megfogjon vagy az amelyik csak egy 110kilós motort.
a centrifugális erő sokkal nagyobb a nehezebb motor esetében.
Az én hátsó kerekem amúgy 190/50 r17 mert a z1000nél rámentek anno a kinézetre is. Gyorsaságikon amik azért sokkal erősebbek és kanyarban gyorsabbak 180asokkal vannak szerelve.
De nagyon jó példa egy videó is amin talán salakmotorral mennek aszfaltos pályán gyorsaságik ellen és a keskeny gumis könnyű kis salakmotor nyer.
hé dirtboy
akkor szaladj neki mégegyszer a kérdésnek mégtöbb lendülettel, vagy több szódával és olvasd el mégegyszer, mert ponthogy túraendúróról van szó nagyokos, nem majdhogynem üzemórás versenygépekről.
"Míg pl egy egy hengeres túra endúró ami csak 50 lóerő, cserébe 160 kg "
semmi baj...
amúgy kissé értelmetlen az alapkérdés, mármint hogy gyors motor kell a transzfogarasra.... ha ott hibázik az ember, lezuhan a szakadékba
nem kell gyorsan menni, nem is lehet amúgy sem, amúgy is kit érdekel, ki mivel érzi jól magát, azt kell választani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!