Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a teendő ha út közben...

Mi a teendő ha út közben defektet kapok, vagy elromlik az autó és megáll?

Figyelt kérdés
Kit kell hívni ilyen esetben?
2019. ápr. 22. 15:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

defektes kereket ha tudsz cserélni van pótkerék, csak ki kell tudni cserélni.

Ha pedig lerobbant az autó akkor pedig autómentőt hívni vagy ha közel van az otthonodhoz akkor valamelyik ismerősödet hogy vontasson el

2019. ápr. 22. 15:53
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
2019. ápr. 22. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:

Azt még tegyük hozzá, hogy autópályán ha defektet kapnék akkor inkább a leállósávban szép lassan elmennék az első SOS telefonig és beszólnék, hogy küldjenek ki egy autót és villogjanak illetve bójázzák körbe az autót...

Semmi esetre sem kezdenék el a leállósávban kereket cserélni, hiába van rajtam kukás mellény illetve rakom ki a háromszöget 2-300 méterre...

2019. ápr. 22. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha defektet kapsz akkor cserélni kell a kereket. Szerszámoknak ugye kell lennie az autóban plusz pótkeréknek amit én évente egyszer ellenőriznék hogy van-e benne levegő nyomás legalább 2 bar és hogy a szerszámok jók-e egyáltalán például az emelő milyen állapotban van. Sajnos pár éve jártam úgy hogy a pótkerék alatt ott volt az emelő amit gyárilag adtak az autóhoz de annyira be volt rohadva hogy semerre nem lehetett mozgatni, teljesen használhatatlan volt, én meg hülye voltam mert nem figyeltem erre soha sem. Az volt a szerencsém hogy a közelben volt egy autós bolt így eltudtam menni oda venni és az autóval is letudtam parkolni normálisan.

Azért ezeket érdemes időnként leellenőrizni, na meg persze ha van időd akkor egyszer kérj meg valakit aki csinált már ilyet hogy mutassa meg hogyan kell kereket cserélni. de ne csak elméleti szinten vegyétek át mert azt tanítják autós iskolában is, hanem úgy hogy először ő megcsinálja, és utána te is megcsinálod elejétől a végéig, hogy tudjad hogyan kell.

2019. aug. 22. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!