Volvo S40 2. 0T milyen választás?
Szerintem az S40 az felejtős. Volvo embléma, Volvo motor, de valami Carisma padlólemezre épült, a Ford éra olcsósított Volvoja.
Picit szánj rá többet és nézz S60-at. Szebb is, műszakilag jobb is és rohadni sem hajlamos.
Milyen évjárat? 2004tol Ford Alap (teszem hozzá az sem volt rossz) az előtt tisztán Volvo.
Nekem V40 2.0t van nagyon szeretem. Csak 3003-ad, már kezd oregedni de lekopogom, eddig gond nélkül.
Szűk, csúnyán öregszik. Igazából csak az embléma Volvo rajta.
Mi az a háromezer háromad?
2003 természetesen.
Csak a tisztán látás végett, erről beszélünk:
Ez minden, csak nem szűk. Nyilván mondjuk egy A8L Audihoz képest minden az, de amúgy nagyon kényelmes autó. Viszont valóban tud rozsdásodni, azt meg kell nézni rendesen.
"2004tol Ford Alap (teszem hozzá az sem volt rossz) az előtt tisztán Volvo."
Sajnálom, de 2004 előtt Mitsubishi Carisma alapra épültek, még a Mitsubishi GDI benzinesét is megkapták, meg a francia 1.9 dízelt - persze voltak Volvo motorok is bennük.
Kérdező:
ugyanennyiért van kényelmesebb és jobb választás a Volvonál, pl:
vagy:
John_McClane
A 2 literes B4204benzin motor Volvo. Tisztán Volvo fejlesztés. Amúgy ahogy az 5 és 6 hengeres változatai is.
Az 1.9 dízel valóban francia - de a kérdés a 2.0T-re vonatkozik, ami a turbofeltöltött 2.0 sornégyes benzin.
A szerkezet pedig mind a kettőben a hollandiában gyártott Mistubishi - Volvo kooprodukciós alváz.
Én pedig azért írtam, hogy az, mert az ÖSSZES 2.0T S40-ban ez a motor van.
Amúgy amit te ajánlottál S60-at abban is ez a motor van...
BTW szerintem a Volvo-k nem rohadnak jobban, mint bármi más. A kérdező esetében azért figyeljen a rozsdára, mert 15+ éves autók minden márkából rohadhatnak. Az enyémen is van pár pötty rozsda, de csak ott ahol törve volt.
Nézd, tizenpár éve Volvozok, tudom melyik Volvoban mi van. Te most vagy nem érted mit írok, vagy nem akarod érteni? :D
Nem írtam, hogy a 2.0T nem volvo és azért linkeltem 2.0T S60-at mert előtte is (teljesítményben) ilyet nézett. Linkelhettem volna S60R-t is csak sem árban sem teljesítményben sem fenntartási költségben nem ott van, ami a kérdésben szerepel...
Az átlag Volvok egyáltalán nem rohadnak - egy két típust leszámítva. Az egyik pont a Hollandiában gyártott S40/V40. Nem feltétlen rohad jobban, mint más gyártók modelljei, de sokkal gyakoribbak ezeknél a rozsdagondok, mint a többi Volvonál. Én elhiszem, hogy a tied (sem) rohad, te meg hidd el hogy másoké rohad.
Árban, minőségben, felszereltségben és talán esztétikumban is jobb választás az S60 az S40 helyett - főleg ugyanannyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!