OT vizsga kapcsán. Úgy hallottam, kiköthetik egy évben
mennyit mehet egy sikeres OT vizsgáztatás után a jármű.
Átnéztem a mavamsz honlapját de nem találtam erre
vonatkozó infót. Ez egy létező dolog egyáltalán és ha
igen hol találhatok róla infót?
Egyelőre hazánkban nincs korlátozás a múzeális gépjárművek éves kilométerfutására.
Nem is nagyon lehetne ellenőrizni, hiszen azokban aztán pláne nem kunszt a visszatekerés.
2019. ápr. 21. 17:26
2/10 anonim válasza:
Nincs ilyen megkötés, soha nem is volt.
2019. ápr. 21. 17:46
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Én is furcsálltam és mivel semmit nem értek a témához ezért itt is feltettem a kérdést hátha kiderül valami. Azon túl, hogy valszeg valami oltári hülyeségbe futottam bele.
2019. ápr. 21. 18:08
4/10 anonim válasza:
Hivatalosan semmiképpen sincs ilyen szabály, de elképzelhető, hogy tényleg korlátozzák titokban. Ugyanis extrém szigorú a vizsga, túlzás az egész, mintha az lenne a cél, hogy minél kevesebb OT autó legyen. Mondjuk ennek van egy olyan előnye is, hogy az OT autónak növeli az értékét.
2019. ápr. 21. 18:08
5/10 anonim válasza:
Nos, a kis bor beütött, nem kéne már a gyakorin lógnom :)) Félreértelmeztem a kérdést, bocs. Kilóméter korlát sincs, annyit mész amennyit akarsz.
2019. ápr. 21. 18:09
6/10 anonim válasza:
#1, ezt alátámasztom. :D
Sokszor volt az ölemben az IFA kilométeróra darabokban, bár én nem vissza, hanem előre tekertem, alkalmanként úgy 1-2 ezer kilométert. :D
2019. ápr. 21. 18:35
7/10 anonim válasza:
Ilyen nincs, nem is lehetne ellenőrízni.
2019. ápr. 21. 20:26
8/10 anonim válasza:
vannak olyan gépjármű biztosítások, amiknél elvileg előírják, hogy egy évben nem mehet 5 ezer (?) kmnél többet. De egyrészt ez a biztosítás annyira nem is olcsó, másrészt ez csak egy opció. Aminél meg van kötve a km futás, pontosabban a használat, az pl. a P rendszám.
2019. ápr. 21. 21:52
9/10 veterán vas válasza:
Az OT-s autók km-futás korlátozása nem egyéb, mint egy ostoba "urban legend". :(
Ha lenne egy ilyen oldtimerem, ugyan ki 'szabályozná" hogy hol mikor, hányszor használjam?
Mi van, ha pl. kedvem és pénzem lenne elindulni a Peking-Párizs rallyen?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!