Sikeres forgalmi vizsga után miért kell megvárni míg megérkezik a jogosítvány?
Sose értettem...
Így még sikeres vizsga után sem vezethet az ember... Pedig mivel van vizsgája, alkalmas a vezetésre.
A legegyszerűbb az volna, ha kapva valami igazolást akár az autósiskolától akár az okmányirodától (amikor megigényli a jogsit) hogy sikeres vizsgát tett csak még nem készült el stb stb tehát vezethet...
"Azért kattintottam a kérdésre mert igazából érdekelt, hogy van-e valami ok amögött, hogy nem vezethetsz amig nem vagy egy kis műanyag kártya boldog tulajdonosa...."
Milyen furcsa, hogy vannak törvények, jogszabályok, amelyeket be kell tartani... Tényleg micsoda egy kifordult világ ez! Kutya...
Az Okmányirodától kapott igazolólap nem minősül vezetői engedélynek, azzal nem lehet vezetni, ha szabályosan akarnak eljárni, meg kell várni a valódi jogosítvány megérkezését. Ha csak ez a papiros van kéznél egy rendőri ellenőrzésnél, akár engedély nélküli vezetés miatti szabálysértést is fabrikálhatnak belőle a rendőrök, amiért eltiltás és pénzbírság a büntetés.
Akinek már volt jogosítványa, csak pl. elhagyta, az olyan igazolást kap, amivel vezethet. De értelemszerűen, akinek még nem volt, az nem vezethet egy szimpla igazolólappal.
" Okmányirodától kapott igazolólap nem minősül vezetői engedélynek, azzal nem lehet vezetni, ha szabályosan akarnak eljárni, meg kell várni a valódi jogosítvány megérkezését. "
Nagyon szépen köszönöm; ma tanultam valami újat.
Nekem lenne egy tippem...
Egy A4-es papírt bárki kinyomtat, hamisít, stb stb.
Amikor sikeresen átmész a vizsgán még nem leszel benne a rendszerben, amikor kiállítják a plasztik kártyát nem csak az a feladat hogy kinyomtassák, hanem be kell iktatni a központi adatbázisba az információkat. Ha ilyen nem lenne, gondolom nem kellene részletezni milyen visszaélések lennének.
Egy friss vizsgást megállít a rendőr, te hiába mutogatod a papírodat, nem tudja leellenőrizni hogy valódi-e, ha viszont egy régebbi sofőrt fog meg ideiglenessel, annak utána tud nézni.
Ha olyan pénzt tudnak hamisítani ami sokhelyen elmegy, akkor egy A4-es igazolás nem kihívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!