Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány C-vel lehet tölteni egy...

Hány C-vel lehet tölteni egy 12V-os autó aksit?

Figyelt kérdés
Ma lemerítettem az autó aksit 11,7V-ra,aztán a begyújtottam a motort és tölteni kezdte az aksit.Meglepetésemre 37A-rel töltötte az aksit a generátor.Az aksi 12V 60A-os.Ezek szerint több mint 0,5C vel töltötte.Eddig úgy tudtam, hogy az ilyen aksikat max 0,1 C-vel szabad tölteni.
2019. ápr. 19. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Mi C?? Normáltöltés a kapacitás tizede, amperban. A generátor nem fogja túltölteni.
2019. ápr. 19. 21:29
 2/11 anonim ***** válasza:
mi nálad a c?
2019. ápr. 19. 22:05
 3/11 anonim ***** válasza:
49%

A szövegből ítélve a C az a teljes töltöttségi állapot. Leginkább kis telepek (foto, video, stb.) töltési sebességének ökölszabályához alkalmatos.

Azaz a 0.1C egy 56Ah akku esetén 5.6A töltőáramot jelent. De járműiparban ezt nem szokás használni ill. ritka.

2019. ápr. 19. 22:26
 4/11 A kérdező kommentje:
Igen.Épp ez az,hogy én is 0,1C -t tudtam ,a generátor meg 0,6C-vel töltötte.Akkor miért nem lehet olyan töltőt kapni ami hálózatról is tudná ezt, ha az autóban levő aksi amúgy is ilyen nagy árammal is töltődik?Jó lenne, ha gyorsan kellene feltölteni az aksit.
2019. ápr. 20. 03:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Az alapvető dolgokat tanuld már meg és hagyd ezt a C dolgot a fenébe. Próbáld meg normálisan kifejezni magad.
2019. ápr. 20. 12:40
 6/11 anonim ***** válasza:

"az autó aksit 11,7V-ra,aztán a begyújtottam a motort és tölteni kezdte az aksit.Meglepetésemre 37A-rel töltötte az aksit a generátor."

Nincs ebben semmi meglepetés. A 11,7V annyit jelent a generátor felé, hogy qrvasok fogyasztó megy és maxx töltöárammal kell tölteni. A generátor nem tudja, hogy az akku van lemerülve, vagy mindent bekapcsoltál - ezért nem szabad lemerült akkut generátorral menet közben feltölteni mert felforralja és kuka lesz az akkumulátor.

Ez megint user error, a generátornak semmi baja.

2019. ápr. 20. 16:01
 7/11 A kérdező kommentje:
John_McClane .Hát akkor hogyan kell feltölteni?Pl egy bikázás után nem a generátor tölti fel a lemerült akkut?
2019. ápr. 20. 17:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha egy bikázás után a lemerült akkut generátorral feltöltöd akkor jó eséllyel tönkre is teszed.

Akkumulátor töltővel szabad csak tölteni a lemerült akkut.

2019. ápr. 21. 10:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség, feltöltheti a generátor is és semmi baja nem lesz.
2019. ápr. 21. 11:54
 10/11 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, de ha megfő akkor ne mondd, hogy mi nem mondtuk :D
2019. ápr. 21. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!