Ford Rangerbe hogy kell AdBlue-t tölteni?
A tankfedő alatt van egy AdBlue tartály nyílás. Azt mondták nekünk, hogy mindig tele kell tölteni, de vigyázzunk, hogy egy kicsi se menjen a fényezésre, mert tönkre teszi.
Csak azt tudom elképzelni, hogy addig töltöm amíg ki nem csordul, de ezek szerint ez egy kifejezetten rossz ötlet.
Előre kiszámolni sem lehet, hogy mennyi kell mert a tartályban van valamennyi. Azt mondták a Ford szalonban, hogy soha se hagyjuk teljesen lemenni 0ra.
Ha itt nem kapok érdembeli tanácsot őket felfogom keresni, de próbáljuk meg hátha valaki csinált már ilyet.
1# Az tankolásnál lehetlen túl tölteni. A mostani töltőkön van egy szelep, ami azonnal bezárul, ahogy a benzin eléri a cső végét.
Ha nem hiszed nézz utána.
Meg persze az aztó nem írja ki pontosan, hogy mennyi AdBluem van, csak hogy hány kilomertert tehetek meg vele mielőtt leállítja a motort...
Szóval ha tudom a tartály méretét sem lehetek igazán biztos.
Végül felhívtam a Ford kereskedőt aki eladta nekünk és megkérdeztem hány literes a tartálya és aszerint töltöttem fel. Majd az utolsó 2-3 liternél mindig csak 1-2 másodpercig öntöttem, majd bevilágítottam a csőbe, hogy megnézzem lehet-e már látni a folyadékot azaz tele van-e.
Igaz régen volt ez már de azért leírom, hogy nem ugyan olyan mint a tankolás. Látszik, hogy még nem tankoltad tele az autód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!