Adott egy Aprilia Rx 50 motorkerékpár. Az első fék behúzásakor megtörténik a fékhatás, de mikor felengedem, és újra behúznám, valami megszorult. Bár a fékhatás megszűnik, ahogy kell. Hol lehet a hiba?
Figyelt kérdés
újra behúzni már nem, vagy csak sokkal nagyobb holtjátékkal lehet. De egy idő után ismet helyreáll egy fékezés erejéig. Fékcsőben lehet talán a hiba?2019. ápr. 15. 18:34
1/4 Vortrex válasza:
Szerintem be van rohadva a féknyerged vagy munkahengered. Szét kell szerelni a nyerget, WD40-nel befújni a munkahengert, pajszerrel megnyomkodni, és a végén bezsírózni mindent aki mozog. Csak az olajcsövet le ne kösd róla, mert egy átok légteleníteni.
2/4 veterán vas válasza:
"...bezsírozni mindent..."????
Talán nem a legjobb ötlet egy hidraulikus féknél. :(
3/4 Vortrex válasza:
A minden alatt a fékkengyel vezetőcsapjait és a munkahenger oldalát értem, már amennyire hozzá lehet férni. Gyárilag is bezsírozva jön, igazából én el nem tudom képzelni, mitől ne lenne a legjobb ötlet.
4/4 Vortrex válasza:
Jaj, ez nem is kengyeles, hanem két munkahengeres. Ettől függetlenül még mindig a szétszerelős, átmozgatós, bezsírozós technika lehet az egyetlen megoldás. Csak annyival trükkösebb, hogy ketté kell szedni a féknyerget, és új tömítést kell bele csinálni a végén a két fél közé, is így a légtelenítést se lehet megúszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!