Automata vagy manuális váltóra szavazatok?
Attól függ. Városban kavircolni jobb lehet az automata. Ha nem mész olyan sokat városban, akkor én kézit vennék, mert szeretem.
Az objektív indokom a kézi mellett az lenne, hogy olcsóbb szervizelni, strapabíróbb és olcsóbb egy kéziváltóval felszerelt autó.
Attól függ mire, milyen autóban, mennyit futott már a kocsi...
Mindkettőből tudnék választani :D
Számomra inkább kézi.
Az indok pedig az hogy így is túl sok drága hiba forrás a mostani autólba.
nyilván akinek telik kihozni egy újat majd azt tervezi hogy 150ezernél eladta annak ez mind mindegy.
de aki használtan megveszi a kocsit és kb 250-350ig használni tervezi annak nem mindegy hogy turbó, kettőstömegű, láncos vezérlés, 25 lengőkaros felfüggesztés stb drágaságok mellé még befigyelhet egy automata váltócsere is.
Tavaly vettem új autót. Akkor nagyon szemeztem az automata váltóval.
Végül két dolog miatt maradtam a manuálisnál:
- Az anyagi keretem nem korlátlan. Az automata váltó pár százezer forintos felárt inkább másra költöttem. Többek között eggyel nagyobb, erősebb motorra. Ezt fontosabbnak találtam.
- Mivel úgy is nagy távolságokra, autópályán járok, relatív keveset szoktam váltogatni. Berakom a váltót 6.-ba és órákig hozzá se nyúlok. Így csak ritkán tudnám kihasználni az automata előnyeit. Ez is megerősítette az előző pontot.
Ettől függetlenül jó és kényelmes találmánynak tartom az automatát. Talán majd a következő autómba belefér.
4 éve vettem automatát. Mert napi használatra tökéletes kényelmes kevesebbet fogyaszt vele.olajcsere elvioeg nem kell, de kap idén. Ja párom se égeti szét a kuplungot mert nincs.
Tavaly vettem kézi váltósat. Ott az automata hiába gyorsabb jobban gyorsul és takarékosabb. Hétvégén használom váltogatni akarok.
Mindennek megvan a helye
Addig gondoltam, hogy jó a kézi amíg nem lett automata kocsim. 15 éve már olyan automatákat gyártanak, amik semmivel sem szervízigényesebbek, megbízhatatlanabbak, mint a manuálisak az olajcserét leszámítva. Annak meg hosszú a periódusa.
A váltás nem attól lesz élvezetes, hogy rugdosod a kuplungot. Hanem, hogy adagolod a sebesség fokozatokat, ezt pedig meg tudod tenni szinte az össze automatával is, jobbaknál kormányfülekkel is. Tehát kis ésszel még jobban, gyorsabban is tudsz váltani, mint manuálissal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!