Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata vagy manuális váltóra...

Automata vagy manuális váltóra szavazatok?

Figyelt kérdés
Indokot is..

2019. ápr. 6. 21:32
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
*szavaztok
2019. ápr. 6. 21:32
 2/18 anonim ***** válasza:
58%

Automata

Kényelem, nyugodtság

2019. ápr. 6. 21:56
 3/18 anonim ***** válasza:

Attól függ. Városban kavircolni jobb lehet az automata. Ha nem mész olyan sokat városban, akkor én kézit vennék, mert szeretem.

Az objektív indokom a kézi mellett az lenne, hogy olcsóbb szervizelni, strapabíróbb és olcsóbb egy kéziváltóval felszerelt autó.

2019. ápr. 6. 22:44
 4/18 anonim ***** válasza:

Attól függ mire, milyen autóban, mennyit futott már a kocsi...

Mindkettőből tudnék választani :D

2019. ápr. 7. 01:28
 5/18 dirtboy ***** válasza:

Számomra inkább kézi.

Az indok pedig az hogy így is túl sok drága hiba forrás a mostani autólba.

nyilván akinek telik kihozni egy újat majd azt tervezi hogy 150ezernél eladta annak ez mind mindegy.

de aki használtan megveszi a kocsit és kb 250-350ig használni tervezi annak nem mindegy hogy turbó, kettőstömegű, láncos vezérlés, 25 lengőkaros felfüggesztés stb drágaságok mellé még befigyelhet egy automata váltócsere is.

2019. ápr. 7. 07:03
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly vettem új autót. Akkor nagyon szemeztem az automata váltóval.

Végül két dolog miatt maradtam a manuálisnál:

- Az anyagi keretem nem korlátlan. Az automata váltó pár százezer forintos felárt inkább másra költöttem. Többek között eggyel nagyobb, erősebb motorra. Ezt fontosabbnak találtam.

- Mivel úgy is nagy távolságokra, autópályán járok, relatív keveset szoktam váltogatni. Berakom a váltót 6.-ba és órákig hozzá se nyúlok. Így csak ritkán tudnám kihasználni az automata előnyeit. Ez is megerősítette az előző pontot.

Ettől függetlenül jó és kényelmes találmánynak tartom az automatát. Talán majd a következő autómba belefér.

2019. ápr. 7. 09:04
 7/18 anonim ***** válasza:
65%

4 éve vettem automatát. Mert napi használatra tökéletes kényelmes kevesebbet fogyaszt vele.olajcsere elvioeg nem kell, de kap idén. Ja párom se égeti szét a kuplungot mert nincs.

Tavaly vettem kézi váltósat. Ott az automata hiába gyorsabb jobban gyorsul és takarékosabb. Hétvégén használom váltogatni akarok.

Mindennek megvan a helye

2019. ápr. 7. 09:34
 8/18 anonim ***** válasza:
81%

Addig gondoltam, hogy jó a kézi amíg nem lett automata kocsim. 15 éve már olyan automatákat gyártanak, amik semmivel sem szervízigényesebbek, megbízhatatlanabbak, mint a manuálisak az olajcserét leszámítva. Annak meg hosszú a periódusa.

A váltás nem attól lesz élvezetes, hogy rugdosod a kuplungot. Hanem, hogy adagolod a sebesség fokozatokat, ezt pedig meg tudod tenni szinte az össze automatával is, jobbaknál kormányfülekkel is. Tehát kis ésszel még jobban, gyorsabban is tudsz váltani, mint manuálissal.

2019. ápr. 7. 09:44
 9/18 anonim ***** válasza:
Vezettem már mindkettőt, én egyértelműen a kézire szavazok. Nekem az adja meg a vezetés feelingjét, akár városban is. Mellesleg tapasztalataim szerint automata mellett sokkal nehezebb koncentrálni.
2019. ápr. 7. 14:09
 10/18 A kérdező kommentje:
Én is maradok a manuálisnál.
2019. ápr. 7. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!