Napi 45km ingázáshoz milyen robogót érdemes használni 25km város a többi külterület. Gondolok itt fogyasztásra kényelemre. Esetleg már e érdemes megcsinalni az A1 jogosítványt?
És mindezt megveszed és továbbra is korlátolva vagy a használatban, de legalább annyiba került mint egy munkábajárós autó...
Mondjuk addig jó míg bemész a gyárba, ott a szekrényedbe bepakolod, ha befér, aztán felhúzod a rabruhát, letolod a 8-12 órát és irány haza...
Markolatfűtés, téli ruha, vízálló ruha, stb...
Ez mind szép és jó de pl. irodába hogy jársz így dolgozni? Ezek alá télen nem tudsz "szép" ruhát venni meg azért legyünk őszinték, aki motorozott már életében télen az tudja, hogy akár milyen markolatfűtésed vagy jó cuccod van, mindig fázni fogsz rajta.
Nyárról ne is beszéljünk, mikor 10 perc után a töködről is folyik a víz. Esőről pláne ne... Cucc szállításról meg végképp ne.
Ne akarjuk már megmagyarázni, hogy egy robogó jó a mindennapokra, mert nem jó, csak hatalmas kompromisszumokkal. És mire minden napi használatra alkalmas lesz többre jössz ki még a kis fogyasztással is, mint egy öreg swifttel, ami lehet nem menő de elvisz komfortosan...
16,az én 50es robogó simán tartja a sebességet főúton is. Egy 120km távot 20 perccel több idő alatt tettem meg, mint autóval. Ami ha azt nézzük semmi.
Ezek szerint pl az olaszok, görögöknél is igénytelen prolik járnak robogóval, munkába, iskolába.
#13 2 foktól felfelé én már robogózom és a megbeszéléseket is én vezetem az irodában.
Tucano takaró alá azt veszel fel amit akarsz, csak legyen egy benti cipőd. Plexi sem kell mert nyakig be vagy takarva. Ha a kesztyűd is jó 30 percre muff is felesleges.
Ettől függetlenül napi 45 kilóméterre nem 50essel vállalkoznék.
" én 50es robogó simán tartja a sebességet főúton is. Egy 120km távot 20 perccel több idő alatt tettem meg, mint autóval. Ami ha azt nézzük semmi."
Persze, tartani tartja akár, csak nem hiányzik neki, hogy annyira húzva legyen a füle. Nálunk ezt tapasztaltuk. Ha az 50-60-as átlagtempóval megy szerintebb tovább is tart az élettartama. Mi belehajtottunk több 10000 kilométert az 50-esbe.
Főúton 95-100 körül kell menni, mert letolnak. 105-től villan a trafi amúgy is. Megnézem én, hogy melyik nem fülsüketítő, nem benzinzabáló 50-es robi bírja ezt hosszú távon. Csak egy nem normális jár ilyenekkel napi 50 Km-t.
Ott az A1 kategória, egy birka is le tudja rakni egy hónapon belül, a motorok se olyan drágák rá és egy luxus lesz azzal közlekedni az 50-es gyerekjátékokhoz képest...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!