Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Napi 45km ingázáshoz milyen...

Napi 45km ingázáshoz milyen robogót érdemes használni 25km város a többi külterület. Gondolok itt fogyasztásra kényelemre. Esetleg már e érdemes megcsinalni az A1 jogosítványt?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 6. 06:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
49%
Én Kymco Agility 50-el jártam három évig Veresegyház-Budapest között, napsütésben, esőben, száraz időben télen is. 40.000km-t raktam a robogóba nulla hibával, úgy hogy közben 2litert evett 100-on, és 2ezrenként kért 9deci olajat. Van megfelelő felszerelés a négy évszakos használathoz, csak pénz kérdése. Gyári/utólagos markolat-és ülésfűtések, lábtakarók, nagy plexi, kéz elé légterelő, van olyan robogó ami fújja a lábadra a meleget, téligumi stb. Lehet hitetlenkedni, csak felesleges. Mindenesetre A1-el jobb ingázni milliószor, ha nem muszáj télen ne használd, ha meg igen, akkor fel kell szerelkezni. Eleve a két kerék nem való mindenkinek, azoknak ott az autó.
2019. ápr. 6. 14:45
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

És mindezt megveszed és továbbra is korlátolva vagy a használatban, de legalább annyiba került mint egy munkábajárós autó...

Mondjuk addig jó míg bemész a gyárba, ott a szekrényedbe bepakolod, ha befér, aztán felhúzod a rabruhát, letolod a 8-12 órát és irány haza...

2019. ápr. 6. 15:15
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

Markolatfűtés, téli ruha, vízálló ruha, stb...

Ez mind szép és jó de pl. irodába hogy jársz így dolgozni? Ezek alá télen nem tudsz "szép" ruhát venni meg azért legyünk őszinték, aki motorozott már életében télen az tudja, hogy akár milyen markolatfűtésed vagy jó cuccod van, mindig fázni fogsz rajta.

Nyárról ne is beszéljünk, mikor 10 perc után a töködről is folyik a víz. Esőről pláne ne... Cucc szállításról meg végképp ne.

Ne akarjuk már megmagyarázni, hogy egy robogó jó a mindennapokra, mert nem jó, csak hatalmas kompromisszumokkal. És mire minden napi használatra alkalmas lesz többre jössz ki még a kis fogyasztással is, mint egy öreg swifttel, ami lehet nem menő de elvisz komfortosan...

2019. ápr. 6. 15:29
 14/20 anonim ***** válasza:
29%
Üzemanyagban nagyon hamar visszajön a felszerelés ára, a robogó zsír új, a melós autó öreg fos, amit szerelgethetsz. Arról nem is beszélve, ami időt megspórol egy robogó, az megfizethetetlen. Furcsa, hogy a robogót csóróknak képzeled el, ésszerű döntésként ki van zárva? El lehet képzelni gyárba szekrénybe, azzal sincs gond szerintem, de én pl. színházban dolgozom és saját öltözőm van.
2019. ápr. 6. 15:31
 15/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy soha véget nem érő vita, mert mindig lehet majd olyan körülményt kitalálni, ahova vagy a robogó vagy az autó nem jó. Mindenki döntse el maga, hogy neki mi a jó.
2019. ápr. 6. 15:33
 16/20 anonim ***** válasza:
Érdemes 125-ösben gondolkodni már akkor. Mi 50-est használunk napi szinten járni-kelni, de nagy forgalmú úton nem bírja tartani a tempót. Ebből kifolyólag ajánlanám inkább a nagyobbat. (Télen meg nem használjuk, üljön rá a fene. Főleg ha napi 45km-t kellene menni!)
2019. ápr. 6. 20:58
 17/20 anonim ***** válasza:

16,az én 50es robogó simán tartja a sebességet főúton is. Egy 120km távot 20 perccel több idő alatt tettem meg, mint autóval. Ami ha azt nézzük semmi.

Ezek szerint pl az olaszok, görögöknél is igénytelen prolik járnak robogóval, munkába, iskolába.

2019. ápr. 7. 08:40
 18/20 anonim ***** válasza:

#13 2 foktól felfelé én már robogózom és a megbeszéléseket is én vezetem az irodában.

Tucano takaró alá azt veszel fel amit akarsz, csak legyen egy benti cipőd. Plexi sem kell mert nyakig be vagy takarva. Ha a kesztyűd is jó 30 percre muff is felesleges.

Ettől függetlenül napi 45 kilóméterre nem 50essel vállalkoznék.

2019. ápr. 7. 16:19
 19/20 anonim ***** válasza:

" én 50es robogó simán tartja a sebességet főúton is. Egy 120km távot 20 perccel több idő alatt tettem meg, mint autóval. Ami ha azt nézzük semmi."

Persze, tartani tartja akár, csak nem hiányzik neki, hogy annyira húzva legyen a füle. Nálunk ezt tapasztaltuk. Ha az 50-60-as átlagtempóval megy szerintebb tovább is tart az élettartama. Mi belehajtottunk több 10000 kilométert az 50-esbe.

2019. ápr. 7. 16:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Főúton 95-100 körül kell menni, mert letolnak. 105-től villan a trafi amúgy is. Megnézem én, hogy melyik nem fülsüketítő, nem benzinzabáló 50-es robi bírja ezt hosszú távon. Csak egy nem normális jár ilyenekkel napi 50 Km-t.

Ott az A1 kategória, egy birka is le tudja rakni egy hónapon belül, a motorok se olyan drágák rá és egy luxus lesz azzal közlekedni az 50-es gyerekjátékokhoz képest...

2019. aug. 7. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!