Melyik a legbiztonságosabb autófajta?
Ebbe biztonságba érzed magad!
A Volvo max a 80-as 90-es években volt a legbiztonságosabb!
Ma már ugyanannyit tud bármelyik BMW, vagy Merci..
tegnap 20:52
Igen, az Euro NCAP töréstesztjén szerzett csillagokhoz vannak előírások. De más kérdés, amikor valaki arra hajt, hogy 5 csillag legyen, és megint más amikor arra, hogy tökéletes biztonság védje utasait.
Az 5 csillag eléréséhez csak meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, de nem jelenti azt, hogy az autó 100%-os biztonságú (még nincs is ilyen autó).
20:55 vagyok
Hát én meg inkább vennék BMW-t/Mercit.
Nem tudom, a sok Volvo rajongó vajon tisztában van-e azzal, hogy a Volvo évekig FORD tulajdon volt, és az nem a minőségről híres..
Most pedig megvette nemrég a Geely autógyár (Kína)
A gyártósorok is Kínába költöznek hamarosan.
Nagyon sajnálom a Volvot, a 80-as években tényleg ők voltak a legbiztonságosabbak, de ennek az időnek vége, és ezt tudomásul kéne venni
"törésteszt szerint a KIA az biztonságos de másképp nem a legjobb"
Mi bajod a KIA-val?
Amúgy ezt nem lehet rendesen megválaszolni! De a felső kategóriás autó pl Volvo S80, BMW 5er, BMW 7er, MB Eclass, MB Sclass, Audi A8 stb annyira biztonságosak, hogy szinte meghalni sem lehet benne :) Távolság tartós radar, a sávban bent tartó rendszer (nem tudom mi rá a szakkifejezés), lelassít akár 0-ra is ha kell, vagy 1 M/S-al, vagy akár többel is képes lassítani az autót önmagától ha veszélyt érzékel, pihenni küld, ha fáradt vagy, biztonságos helyzetbe állítja az ülést, felhúzza az ablakot, behúzza a tetőablakot, a kormányáttételt úgy módosítja, hogy kevesebbet kelljen tekerni a kormányon, pici érintésre is a maximális fékerő, és még rengeteg okos ötlet amiről egész napon át lehetne írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!